Ainoan Suomen keikkansa Raumalla tekevä Mud Morganfield lukeutuu chicagobluesin valovoimaisiin tähtiin

Mud Morganfield on toisen polven bluesmuusikko. Kuva: Sevenrecords

Tuskin juurimusiikin ystävät ovat toipuneet Rauma Bluesista, kun tarjolla on lisää ilonaihetta.

Tällä kertaa asialla ovat yhteistyössä North Juke Promotions, raumalaisorkesteri The Bluesters ja Unajan Urheilijat. He järjestävät Unajan Tapiolassa 24.8. The Chicago Blues Evening -tapahtuman, jonka pääesiintyjäksi saapuu legendaarisen Muddy Watersin poika Mud Morganfield.

Mud Morganfield voidaan laskea chigagobluesin valovoimaisiin tähtiin. Artistia on haluttu Suomeen jo pitkät tovit, joten Tapiolan konsertti on odotettu ja merkittävä tapahtuma, etenkin, kun kyseessä on vokalistin ainoa keikka Suomessa.

Säestävässä bändissä musisoivat huuliharpisti Steve ”West” Weston, kitaristi Tomi Leino ja Mudin luottobasisti Ian Jennings.

Koko joukko on kunnostautunut Mudin säestäjinä jo hänen aiemmilla Euroopan kiertueillaan.

The Bluestersin miehet odottavat tulevaa keikkailtaa kieli pitkänä.

– Bluesters-iltojen vieraina on ollut John Primerin ja Eddie Shawn tasoisia Muddy Waters Bandin soittajia, joten on loogista ja luontevaa, että vihdoin Raumalle saapuu myös hänen muhkeaääninen poikansa huippusäestäjineen.

Harpisti Weston ja kitaristi Leino nähtiin myös juuri Rauma Bluesin lavalla osana Trickbag-kokoonpanoa.

Moganfieldin oikea nimi on Larry Williams, ja häntä ei pidä sekoittaa samannimiseen rock and roll -pioneeriin. Hän on Muddy Watersin vanhin poika, joka varttui äitinsä hoivissa ankeassa ympäristössä Chicagon laitamilla.

Jengitappelut, huumekuolemat ja jopa murhat värittivät nuoren miehen sielunmaisemaa hänen varttuessaan aikuiseksi Windy Cityn karuilla kaduilla.

Isänsä ansiosta Mudilla oli kosketus lähes kaikkiin chicagobluesin mestareihin, mutta oman musiikillisen uransa hän aloitti vasta isänsä kuoltua.

Morganflieldin ensilevyt herättivät huomiota lähinnä sillä, kuinka isänsä veroisen lauluäänen hän omasi ja miten yksi yhteen hän pystyi tulkitsemaan Muddyn vanhoja klassikkoja niin teknisesti kuin äänensävyllä.

Chicagobluesin kärkikastiin Mud kipusi Fabulous Thunderbirds -harpisti Kim Wilsonin kanssa tekemällään tribuuttilevyllä For Pops.

Sillä esikoispoika tulkitsee isänsä materiaalia itsevarmuudella ja tunteenpalolla.

For Pops palkittiin ansaitusti vuoden traditionaalisena bluesalbumina.

Morganfliedin tuorein pitkäsoitto They Call Me Mud esittelee miehen myös ansiokkaana lauluntekijänä ja todistaa hänen pärjäävän myös modernimman bluesilmaisun parissa.

Levyn perusteella Unajan keikalta on lupa odottaa heijastuksia ajanjaksolta, jolloin chicago-bluesin peruspilarit rakennettiin, mutta myös modernimpaa tulkintaa.

– Tapiolassa on tarjolla historian siipien havinaa tavalla, joka ei enää Unajassa taatusti toistu, hehkuttavat Bluesters-yhtyeen jäsenet, jotka musisoivat tapahtuman avausesiintyjinä.

Mud Morganfield Band ja The Bluesters Unajan Tapiolassa 24.8. Showtime kello 21. Liput 25 euroa.

Lisää aiheesta

Lukijan kuva: Yöllinen blueskuva korkeuksista näyttää Rauman kauneimmillaan

Vain tilaajille Rauma Blues -arvio: Shemekia Copeland tyrmäsi taidolla ja tunteella

Vain tilaajille Blues on parasta livenä

Vain tilaajille Yli 30 vuotta keikkailua ja viimein Rauma Bluesiin!

"Hengästyttävän hyvä kattaus" – Rauma Bluesin ohjelmistoa on kiitelty jo ennakkoon