Aleksi Heinola tuo Raumalle jazzkentän dream teaminsa

Muusikko Aleksi Heinola tuo Raumalle perjantaina oman yhtyeensä. Kuva: Maarit Kytöharju

Raumalaisia hemmotellaan jälleen maailmanluokan jazzilla.

Perjantaina Cafe Saliin saapuvan Aleksi Heinola Quintetin soundi on 50- ja 60-lukujen hard bop -pohjainen musiikki, joka on saanut innoitteensa, Art Blakeyn ja Horace Silverin kaltaisista muusikoista.

Musiikissa yhdistyvät yhtyesvengi, latin-, blues- ja gospel vivahteet, sekä melodiset sävellykset. Se antaa tilaa myös yksittäisten soittajien improvisaatiotaidoille.

Heinola, jota kutsutaan nuoreksi rumpalilahjakkuudeksi, on kasannut ympärilleen kotimaisen jazzkentän ”dream teamin” (pianisti Mikael Jakobsson, tenorisaksofonisri Manuel Dunkel ja trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainen) vahvistettuna ruotsalaisella basistilla Daniel Franckilla.

Viisikko on saavuttanut kansainvälistä huomiota maaliskuussa 2019 julkaistun debyyttilevynsä Lonna myötä.

Jazzrytmissä levyä arvioidaan ”retvakkaan räväksi ja pehmeän mietiskeleväksi rytmimatoksi, jolla saattaa kuka tahansa kävellä. Niin niin keveissä avokkaissa kuin kumiteräsaappaissakin.”

– Halusin tehdä hard bop -levyn, jossa kuuluu selkeästi perinteinen jazz-soundi sekä modernit vivahteet. Pyrin säveltämään kappaleita, joissa on selkeät melodiat ja vahva tunnelma. Halusin myös, että kappaleissa on tilaa jokaisen muusikon omalle ilmaisulle ja tulkinnalle, Heinola itse kuvailee esikoislevyään.

Aleksi Heinola Quintet 18.9. Cafe Salissa klo 20. Sisäänpääsymaksu 10e sisältää tervetulojuoman.