Amerikkalainen ammattipaini täyttää kesällä Tifosin kattoterassin

Starbuckin ja James Masonin tyylinäyte intensiivisestä ammattipainista. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna painimeininkiä pääsee aistimaan Tifosin kattoterassilla. Kuva: Jary Högnabba

Kaupungin tapahtumakalenteriin on ilmestynyt kesäkuulle aivan uusi tapahtuma: amerikkalaisen ammattipainin tapahtuma yhdistää kansainväliset painitähdet ja hyväntekeväisyyden juhannuksen jälkeen.

Tapahtumatantereena tuolloin toimii Tifosin kattoterassi.

Mies Wrestle Aid -painitapahtuman idean taustalla on raumalainen Riku Forsström. Hän täyttää kesällä 40 vuotta ja on näin ollen elänyt reilun vuosikymmenen yli lääkäreiden antaman elinaikaennusteen. Forrströmillä on Duchennen lihasrappeutuma.

Sairauteen ei ole olemassa parannuskeinoa ja se johtaa etenevään lihasheikkouteen sekä liikuntavammaisuuteen.

Kaikesta kokemastaan huolimatta Forsström haluaa juhlistaa syntymäpäiväänsä kotikaupungissaan monivuotisen unelmansa muodossa.

– Ammattipaini on ollut tärkeä osa elämääni ja se on kulkenut mukanani lapsuudesta asti, jolloin näin showpainia ensimmäistä kertaa tv:ssä. Ammattipaini on antanut minulle paljon, olen saanut unohtumattomia kokemuksia ja löytänyt lajin kautta elämänmittaisia ystäviä ympäri maailmaa, Forsström kertoo.

– Valitettavasti ammattipainitapahtumat järjestetään pääkaupunkiseudulla, jonne en koskaan pääse paikan päälle. Siksi olen päättänyt järjestää painitapahtuman itse yhteistyössä suomalaisten promoottoreiden kanssa, hän jatkaa.

Michael Majalahti on yksi tapahtuman järjestäjistä ja pitkän linjan ammattilainen amerikkalaisen ammattipainin saralla Suomessa.

– Olen ylpeä siitä, että voimme tuoda yhteen näin monta kansallisuutta ja huippupainijaa maailmalta. Rikusta on tullut kaveri vuosien saatossa ja näen hänen palonsa ammattipainia kohtaan, Michael Majalahti kuvailee.

Osa tapahtuman tuotosta ohjataan Lihastautiliitolle. Hyväntekeväisyystapahtumalla tuetaan Duschennen lihasrappeutumaa ja ALS-tautia sairastavien henkilöiden liikunta- ja urheilutoimintaa.

Kaikki Wrestle Aidin kansainväliset painijatähdet on valittu Riku Forsströmin toiveiden mukaisesti.

Wrestle Aid -kehään nousee muun muassa yksi kaikkien aikojen kovimmista japanilaisista painitähdistä, ”The Japanese Buzzsaw” Yoshihiro Tajiri, joka kohtaa Suomen ammattipainipioneerin ja lajin Pohjoismaiden ykkösnimen ”The Rebel” Starbuckin.

Puerto Ricon Ivelissa ja Englannin Charlie Morgan kohtaavat Raumalla portugalilaisen Shannan kamppailussa Britannian Queen of Southside -tittelistä.

Rauman oma poika Toni Tamminen puolestaan kohtaa Talaskankaan metallisoturin Stark Adderin ottelussa, jossa mitataan nuoren tulokkaan kyvyt pitkän linjan veteraanin osaamista vastaan.

Tapahtumassa nähdään kaikkiaan seitsemän kansainvälistä ottelua. Painijat tulevat kahdeksasta eri maasta.

Wrestle Aid Tifosin kattoterassilla lauantaina 29.6.

Juttua korjattu 10.4. klo 7.25. Osa tapahtuman tuloista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Showpainitapahtumia on järjestetty Raumalla myös aiemmin.