Anopit yhdessä saman katon alla

Leena Rinteen (vas.) Onnen Hoidot ja Ulla Sundvallin Hoitola Happy sopivat hyvin saman katon alle Satamakatu 1B:n liikehuoneistoon. Kuva: Elina Helkelä

Satamakatu 1 B:ssä sijaitsee nyt kaksi hyvinvointiyritystä samassa osoitteessa; jalkahoitola Onnen Hoidot sekä Hoitola Happy.

Onnen Hoidot on jalkojenhoitaja Leena Rinteen yritys ja Hoitola Happy taas Ulla Sundvallin hoitola.
Sundvall antaa hoitolassaan muiden muassa vyöhyketerapiahoitoja, Hot Stone -kuumakivihoitoja, intialaista päänhierontaa, suklaa/hunajahoitoja ja imukuppausta.

– Ulla on tyttäreni anoppi, joten meitä on nyt kaksi anoppia saman katon alla, Leena Rinne nauraa.

Rinne työskenteli viitisen vuotta RaumHairin tiloissa. Nyt keväällä hän sai kuulla Satamakadulla vapaana olevasta liikehuoneistosta ja päätti solmia heti vuokrasopimuksen.

– Meidän nuoret ehdottivat, että voisimme mennä Ullan kanssa kimppaan – ja mikä ettei; tämähän on toiminut oikein hyvin, Leena Rinne toteaa.

Naisten aviomiehet auttoivat liikehuoneiston muutostöissä, joiden yhteydessä molemmille yrittäjille saatiin omat hoitohuoneet.

– Me hoidimme suunnittelupuolen, ja miehet toteuttivat remontin.

Asiakkaat ovat Ullan ja Leenan mukaan kiitelleet tilojen valoisuutta, rauhallisuutta ja siisteyttä.

– Olemme saaneet mukavasti uusia asiakkaita, ja myös entiset asiakkaat ovat löytäneet tämän uuden paikan.

Ulla Sundvallin ystävä Minna Pihala taituroi yrittäjäkaksikolle veikeän mainosjulisteen.

Lähihoitajan ja jalkojenhoitajan ammattitutkinnot suorittanut Rinne hoitaa muiden muassa diabeetikkojen, nivelreumaatikkojen ja psoriaatikkojen jalkoja sekä jalkasieniä.

– Diabeetikkojen tulisi tarkkailla jalkojaan päivittäin, sillä pienestäkin haavasta voi lähteä liikkeelle vakava tulehdus.

Jalkahoitaja osaa tutkia asiakkaan jalat, ja vuosien kokemuksellä hän pystyy päättelemään niistä paljon.

– Jalkapohjista näkee, onko asiakas käyttänyt liian pieniä kenkiä tai korkokenkiä. Esimerkiksi 1950-luvulla kuljettiin paljon korkkareissa. Nyt se näkyy vanhempien naisten jaloissa, joissa on vaivasenluita ja vasaravarpaita.

Yksi jalkahoitokerta kestää, tilanteesta riippuen, 45 minuutista noin tuntiin.
Se, miten usein jalkahoidossa pitäisi käydä, on hyvin yksilöllistä.

Leena Rinteen Onnen Hoidot on avoinna sopimuksesta, Ulla Sundvall on Rauman toimipisteessä perjantaisin ja lauantaisin. Muina aikoina hän työskentelee kotonaan Eurajoella.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.