Ässät otti raumalaisten rahalahjoituksen heti käyttöön – palkkasi uuden hyökkääjän

– Tarpeeseen ne rahat taisivat Ässille tulla. Jo samana päivänä, kun kävin viemässä keräystuoton, 95 euroa, Ässien toimistoon, näin iltapäivälehdestä, että Ässät oli kiinnittänyt joukkueeseensa ensi kaudeksi uuden hyökkääjän, Roope Talajan, Porin Ässille tukikeräystä järjestämässä ollut raumalainen Jani Toivonen nauraa.

Rauman torilla Jaanan pystökaffekojulla toteutettu rahakeräys sai raumalaisten jääkiekonystävien kukkaronnyörit aukeamaan. Kaffekojun emäntä Jaana Valanne kertoikin, että keräyslipasta jouduttiin välillä jopa tyhjentämään, jotta sinne mahtuisi lisää kolikkoja.

Huumorimielessä ja pilke silmäkulmassa toteutettu keräys sai myös julkisuutta paikallisissa medioissa.

Toivonen sai Porissa lämpimän vastaanoton Ässien toimitusjohtajalta Mikael Lehtiseltä ja asiakaspäällikkö Kirsikka Heiskalta.

– Ei siellä mitään ihmeellistä seremoniaa ollut, totesimme vain yhteisesti, että keräys oli hauska tapahtuma, jossa kuitenkin oli totta toinen puoli: Lukko tarvitsee Ässiä ja Ässät Lukkoa. Mikäli Ässät tuosta kaatuisi, se vaikuttaisi myös Lukon kukkaroon. Ovathan paikallispelit Liigan suola, Toivonen toteaa.