Astangajoogakoulu on nyt osa Walimoa – "Nyt meillä on mahdollisuus lisätä joogatuntien määrää ja aloittaa vaikka aamujooga"

Pauliina Nordberg toivoo, että Hyvinvoinnin Walimon lämmin henki leviää Astangajoogakouluun. Yrittäjä on innoissaan uusista tuulista. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kun kymmenen vuotta Astangajoogakoulua luotsannut Niina Valtanen kertoi Pauliina Nordbergille muuttavansa töiden perässä Pohjois-Suomeen, Hyvinvoinnin Walimon yrittäjälle tarjoutui mahdollisuus laajentaa liikuntakeskuksen toimintaa. Kaupat astuvat voimaan 1.9.

– Astangajoogakoulu on ollut Niinan valtakunta, ja koko joogasali henkilöityy hyvin vahvasti häneen. Se oli riski, jota piti miettiä pitkään, Nordberg sanoo.

Ratkaisevaa oli ammattitaitoisten joogaopettajien löytäminen. Valtasen perintönä joogakoulussa aiotaan jatkaa myös vierailevien opettajien kursseja.

Joogakoulun nimi ei vaihdu, vaikka omistuspohja muuttuu. Astangajoogakoulun tunnit jatkuvat tutuissa tiloissa Isoraastuvankadulla. Walimon yin- ja flow-joogatunnit siirtyvät Vanhaan Raumaan, mutta ilmajooga jatkuu edelleen Kaivopuistossa.

Kaksi tukikohtaa merkitsee kaksia menoja. Nordberg toteaa, että Walimon ryhmäliikuntatarjontaa olisi kuitenkin jouduttu supistamaan raa'alla kädellä, jos joogat ja jumpat olisi haluttu mahduttaa saman katon alle. Sitä ei haluttu.

– Seinän takaa ei voi kuulua jytää, kun toiset keskittyvät joogasarjoihin. Nyt meillä on mahdollisuus lisätä joogatuntien määrää ja aloittaa vaikka aamujooga, jos kysyntää riittää, hän maalailee.

Astangajoogakoulussa käy kauden aikana 150-200 joogia. Nordberg uskoo, että Raumalla olisi potentiaalia vielä suurempiin lukuihin. Hän luottaa siihen, että lajiin panostaminen kannattaa nyt, kun kokonaisvaltainen hyvinvointi on pinnalla.

Nordberg kehuu joogaa koko kehoa vahvistavaksi ja notkistavaksi lajiksi, joka mahdollistaa yhteyden löytämisen kehon ja mielen välillä.

– Tuntuu, että tämä trendi ei ole häviämässä. Kiireiset ihmiset kaipaavat arkeensa hetkiä, joina voi keskittyä ainoastaan hengitykseen ja liikkeeseen, hän sanoo.

– Jooga on satoja vuosia vanha laji. Uusia joogamuotoja saatetaan keksiä, mutten usko, että itse laji katoaa mihinkään.

Sunnuntaina Astangajoogakoulussa (Isoraastuvankatu 3) vietetään avoimia ovia. Maksuttomille näytetunneille voi osallistua kello 12, 13 ja 14 alkaen.

– Jos ei halua itse joogata, voi tulla ihailemaan pitkään jooganneiden liikettä, Nordberg vinkkaa.

"Nyt meillä on mahdollisuus lisätä joogatuntien määrää ja aloittaa vaikka aamujooga, jos kysyntää riittää."
Pauliina Nordberg