Asvalttijyrsin jatkaa tositoimissa Raumalla

Raumalla on jyrsitty päällystettä pois usealta kadulta. Jyrsityt kohdat pyritään asvaltoimaan viimeistään reilussa viikossa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Raumalla on edelleen menossa katujen jyrsintä, jotta niihin saadaan uutta asvalttia. Esimerkiksi Tallikedonkatu, Nortamonkatu, Pakkahuoneenkatu sekä Luoteisväylän ja Hirvitien ympyrä on jo rouhittu.

– Määrättömästi ei voi vain vetää uutta päällystettä, koska joskus tulee korkeus vastaan ja pitää saada esimerkiksi tien reunakivet näkyviin, toteaa rakennusmestari Jari Salminen katutoimesta.

Jyrsimen puikoissa on asvalttiurakoitsijan työntekijä, mutta kaupungin katutoimi määrää, mistä jyrsitään.

Jyrsinlaitetta on tarkoitus hyödyntää niin kauan, kuin se Raumalla ehtii olla.

Parissa viikossa saataneen riittävästi aikaan eli käytännössä revittyä katujen päällysteitä rikki.

– Tavoite on, että mikään katu ei olisi paljon yli viikkoa jyrsittynä auki eli uutta asvalttia pyritään levittämään melko nopeasti.

Viimeistään tänään pitäisi olla tulossa uutta pintaa esimerkiksi Tallikedonkadulle ja Nortamonkadulle. Tallikedonkadulla asvalttia jyrsittiin viime viikon maanantaina.

Jos sää muuttuu sateiseksi, asvaltointiaikataulu tosin venyy, Salminen muistuttaa.

Vielä on tarkoitus rouhia pintaa pois esimerkiksi Hankkarintieltä, Anderssonintieltä, Eteläkadulta ja Seminaarinkadulta valoristeyksien lähistöltä.

– Karkeasti uutta pintaa pitäisi tulla viidestä kuuteen kilometriä, joka vastaa määränä aiempia vuosia. Käytössä oleva euromäärä on pysynyt samana, joten tavoitteena on, että jyrsitty ala ei ainakaan vuosittain paljoa vähenisi, rakennusmestari Salminen sanoo.

Tietyö-merkit kertovat jyrsitystä pinnasta, kun taas asvaltoinnin ajan paikalla käytetään liikenteenohjausta. Jos huomaa työmaan ajoissa, kannattaa se kiertää, Salminen vinkkaa.