Autotehtaan jättirekrytointi tuo vuokra-asuntojen markkinoille eloa

Valmet Automotive ilmoitti rekrytoivansa yli 1000 uutta työntekijää valmistamaan Mercedes-Benz GLC -katumaasturia. - Sarjatuotanto alkaa ensi vuoden alussa, kertoi toimitusjohtaja Ilpo Korhonen. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Uudenkaupungin autotehtaan rekrytointien odotetaan tuovan positiivista virettä myös lähiseudun asuntomarkkinoille. Uutisten uskotaan vaikuttavan Raumalla ainakin vuokra-asuntojen kysyntään.

Osa Rauman kiinteistövälittäjistä kuitenkin epäilee, että välimatka Rauman ja Uudenkaupungin välillä koetaan liian pitkäksi.

Tällä hetkellä Raumalta käy autotehtaalta töissä noin 100 henkilöä.

Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio uskoo työntekijätarpeen synnyttävän työmatkaliikennettä laajalta alueelta, Poria ja Saloa myöten.

Uusien työntekijöiden toivotaan asettuvan Uuteenkaupunkiin myös asumaan. Tällä hetkellä paikkakunnalla on kuitenkin iso pula vuokra-asunnoista, ja uusia asuntoja olisi pitänyt rakentaa jo paljon aikaisemmin.

Autotehtaan ja lähialueiden välille on myös pohdiskeltu kimppakyytejä sekä mahdollisia yhteiskuljetuksia. Valmet Automotiven toimitusjohtajan Ilpo Korhosen mukaan kuljetusten suunnittelussa tehdään yhteistyötä lähialueiden kaupunkien kanssa.

– Julkinen liikenne kulkee tänne huonosti, joten nyt mietitään, miten kulkemista voidaan helpottaa ja kehittää.

Lisää aiheesta

Uudessakaupungissa on nyt helppo hymyillä

Autotehtaalla alkaa jättirekrytointi