Bluestelttaa voisi käyttää jo ennen blueseja, tuumi Tunnu – idea johti neuvostojen kesätapahtumaan: "Tässä voittavat kaikki"

Bluesteltan pystytys oli tiistaina hyvässä vauhdissa. Tunnu Pärssinen (oikealla) heitti kaupungille idean teltan käyttämisestä jo ennen lauantaita. Leea Hiltunen ja Jari Laiho tarttuivat ilolla toimeen.
Bluesteltan pystytys oli tiistaina hyvässä vauhdissa. Tunnu Pärssinen (oikealla) heitti kaupungille idean teltan käyttämisestä jo ennen lauantaita. Leea Hiltunen ja Jari Laiho tarttuivat ilolla toimeen. Kuva: Juha Sinisalo

Rauma Blues valtaa kaupungin tällä viikolla. Näkyvimmin sen osoittaa Parpansaliin kohoava suuri tapahtumateltta, jossa järjestetään lauantain pääkonsertti.

Perjantainakaan teltta ei ole kuitenkaan tyhjillään.

– Teltan kustannukset ovat nousseet viime vuosina aivan älyttömästi. Pohdimme, että on haaskausta, jos ei siellä järjestetä samalla pystytyksellä jotakin muutakin tapahtumaa. Otin yhteyttä kaupunkiin, ja järjestökoordinaattori Janne Rantalan kautta homma lähti rullaamaan, kertaa festivaalijohtaja Tunnu Pärssinen.

Ideoinnin lopputulos nähdään perjantaina, kun bluesteltassa vietetään Rauman ikäihmisten neuvoston ja vammaisneuvoston yhdessä järjestämää kesäpäivätapahtumaa.

– Toivomme, että ikäihmiset lähtisivät liikkeelle. Ehkä moni heistä lähtee blueseihinkin, mutta kaikilla ei siihen ole mahdollisuutta. Toivomme, että tapahtumassa mahdollisimman moni voi virkistäytyä ja saada vaikka uusia ystäviä, kuvailee ikäihmisten neuvoston puheenjohtaja Leea Hiltunen.

Kesäpäivätapahtumaa vietetään perjantaina klo 14–18, ja se on kaikille avoin, maksuton sekä esteetön. Ohjelmaan kuuluu monenmoista: tanssia, yhteislaulua, teatteria, jaarituksia ja jumppaa.

Musiikista vastaa Arto Nuotio ja Hariolax-yhtye.

Lisäksi eläkeläis- ja vammaisjärjestöt esittelevät toimintaansa.

– Meille on tapahtumassa tärkeää tehdä työtämme tutuksi. Vammaisneuvostossa toimii yli 20 järjestöä, ja tämä on heille paikka esitellä toimintaansa ja tekemisiään, sanoo vammaisneuvoston puheenjohtaja Jari Laiho.

Ikäihmisten neuvostolle on tärkeää lisätä ja mahdollistaa ikääntyvien ihmisten osallistumista.

Tilaisuuksille näkyy olevan tilausta. Esimerkiksi ikäihmisille suunnattuun Suvilysti-tapahtumaan osallistui sekä viime vuonna Poroholmassa että tänä vuonna kaupungintalon sisäpihalla noin 700–800 ihmistä.

– Yhdessä olemisen ja yhteen kuulumisen tarve on aivan ilmeinen. Se saattaa liittyä koronan jälkeiseen aikaankin. Ikääntymiseen ylipäätään liittyy se, että ihmissuhteet muuttuvat, kun työelämän suhteet jäävät taakse ja kaipaamme uudenlaisia yhteyksiä, toteaa Leea Hiltunen.

Jari Laiho toteaa, että bluesteltan käyttäminen tähän tapahtumaan on monestakin näkökulmasta hyvä ratkaisu.

– Teltassa on päivävuokra, ja se on pakko pystyttää ajoissa. Tässä voittavat kaikki, Laiho sanoo.

Kesäpäivätapahtuma Parpansalin tapahtumateltassa perjantaina 11.8. klo 14–18. Vapaa ja esteetön pääsy.

Bluesien lipunmyynti näyttää hyvältä

Rauma Bluesin festivaalijohtaja Tunnu Pärssinen sanoo, että tapahtuman ennakkolipunmyynti näyttää varsin positiiviselta.

– Kyllä meillä on kovat odotukset tähän vuoteen. Vertaamme vuoteen 2019, joka on viimeisin vuosi, jolloin korona ei vaikuttanut. Myynti on käynyt todella hyvin, Pärssinen toteaa.

Alusta eli vuodesta 1985 asti tapahtuman taustoilla toiminut Pärssinen sanoo, että tämän vuoden esiintyjäkattaus on yksi parhaista kokonaisuuksista kautta aikain.

– Tässä on niin kovia artisteja, että jo etukäteen olemme saaneet valtavasti hyvää palautetta.

Blueseja käynnistellään jo torstaina ja perjantaina klubien muodossa eri puolilla kaupunkia.

Pääkonsertti pärähtää käyntiin Parpansalissa lauantaina viideltä, kun ensisoinnut iskee raumalainen AT-s Roots & Ramblin’.

Sen jälkeen esiintyvät yhdysvaltalaiset Nora Jean Wallace ja Robert Finley sekä hollantilainen Harlem Lake. Illan kruunaa kotimainen kitaristitähti Erja Lyytinen .

Rauma Bluesin klubi-illat torstaina ja perjantaina eri ravintoloissa. Pääkonsertti Parpansalin teltassa lauantaina, musiikki soi välillä 17.00–00.30. Lisätiedot raumablues.fi.