Bluestunnelmaan voi virittäytyä jo ennen kesää Brummin etkoilla

Micke Björklöf & Blue Strip juhlistaa tänä vuonna 30-vuotista uraansa kiertueella ja kesäkuussa julkaistavalla albumilla. Kuva: Jarmo Vainionpää


Rauma Blues aloittaa kautensa jo tulevana lauantaina Brummin Rauma Blues -etkoilla. Sen esiintyjiä ovat yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kotimaisista bluesrockyhtyeistä, Micke Björklöf & Blue Strip sekä raumalainen bluesrocktrio Kalla, joka aiempina vuosina tunnettiin KallaBlöös -nimellä.

Micke Björklöf & Blue Strip on esiintynyt yli 20 maassa ja julkaissut 10 albumia. Tänä vuonna kokoonpano pääsee vihdoin juhlistamaan 30-vuotista toimintaansa juhlakiertueen ja uuden kansainvälisesti julkaistavan albumin myötä.
Uusi albumi Colors Of Jealousy julkaistaan 16.6. Reissumiehen problematiikkaa pohtiva sinkku Highway Highway tuli ulos vapu alla.

Kokoonpano koostuu Björklöfin lisäksi Lefty Leppäsestä (kitara ja taustalaulu), Timo Roiko-Jokelasta (perkussiot ja malletkat), Seppo Nuolikoskesta (basso ja taustalaulu) sekä Teemu Vuorelasta (rummut).

Musiikillisesti bändi on omaksunut vaikutteita yli genre-rajojen ja energisenä livebändinä tunnetun yhtyeen musiikissa ovat läsnä niin New Orleansin kuumat rytmit kuin Mississippin delta blues.

Kalla on Raumalla perustettu kokoonpano, jonka musiikki liikkuu blues-, bluesrock- ja rootsmusiikin saralla. Musiikkinsa se on saanut vaikutteita sellaisilta bändeiltä, kuin Cream, Free, Ten Years After ja ZZ Top.

Kallan jäsenillä on kokemusta myös keikkailusta niin kotimaassa, Euroopassa kuin Amerikassakin.

Kokoonpanossa vaikuttavat tällä hetkellä keulakuva, laulaja-kitaristi Jere Kallan lisäksi basisti Mikael Alakruuvi ja rumpali Niilo Paalanen.

Yhtye esittää omia biisejään. Trion musiikkia kuvaillaan Rauman bluesin tiedotteella toisaalta oluenjuontimusiikina, toisaalta herkkänä tarinankerrontana.

Rauma Blues on saanut likipitäen valmiiksi elokuun päätapahtumansa. Viime viikolla se julkisti kansainväliset esiintyjänsä, amerikkalaisen soul- ja blueslaulaja Robert Finleyn sejkä hollantilaisen Harlem Lake -yhtyeen, joka musiikissaan yhidstää juurimusiikkilajeja americanaan ja 70-luvun souliin.

Molemmat esiintyvät ensi kertaa Suomessa.

Jo aiemmin on julkaistu pääkonsertin kotimaiset nimet Erja Lyytinen ja raumalainen AT’s Roots & Ramblin.

Festivaalin pääkonsertti tulee vielä täydentymään kolmannella kansainvälisellä esiintyjällä. Se julkaistaan kevään aikana.
Myös festareiden bluesklubien artisteista tiedotetaan kevätkesän aikana.

Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna torstaista lauantaihin 10.8.—12.8.