Brummin keikat painottuvat lauantai-iltoihin

Irina nousee Brummin lavalle huhtikuun lopussa. Kuva: Lars Johnson

Kulttuurikuppila Brummin henkilökunta on pitänyt joulun jälkeen pidemmän hengähdystauon, mutta tulevana viikonloppuna ovet avautuvat jälleen.

Huomionarvoista on, että Brummin keikkapäivämäärät ajoittuvat pääosin lauantai-iltoihin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

– Yritetään totuttaa raumalaisia siihen, että Brummissa on keikat lauantaisin, Brummin isäntä Markku Pekonen kertoo.

Karjalankadun kevät alkaa lauantaina, kun raumalainen AC/DC:tä versioiva Aces DC nousee lauteille.

Jos avajaisiltana kajahtaa bluespohjainen raskas rock, kevään aikana kuullaan paljon muutakin.

Tässä otantoja Brummin esiintyjälistasta.

Brummin helmikuu menee metallisissa merkeissä, sillä kuun viimeisenä lauantaina kajauttaa korkealta ja kovaa Kilpi-yhtyeen laulajana tutuksi tullut Taage Laiho.

Maaliskuun alussa isäntä Pekonen pääsee ääneen, kun hän esiintyy akustisesti näyttelijä Lauri Ketosen kanssa. Parivaljakko esiintyy myös maaliskuun 10. päivänä.

Maaliskuun puolessavälissä lavalle nousee Pauli Hanhiniemi, joka on ehtinyt tehdä musiikkia yli 30 vuoden ajan.

Tällä hetkellä hän esiintyy Rauman kaupunginteatterin huippusuositussa Lallis-musikaalissa, joten Hanhiniemen keikkamatka Brummiin jää mukavan lyhyeksi.

Topi Sorsakoski menehtyi vuonna 2011, mutta hänen muistoaan pitää yllä tribuuttibändi, jonka vaativasta solistin roolista vastaa Markku Pekonen. Pekonen esitti Sorsakoskea myös Badding-musikaalissa.

– Tähtäämme niin autenttiseen tulkintaan kuin vain pystytään. Tämä on kunnianosoitus 80–90-luvun taitteen Agents-musiikille, Markku Pekonen kertoo.

Tribuuttiyhtyeen plakkarista löytyy 40 Agents-biisin lista.

Kevään aikana Brummissa esiintyy jälleen ylioppilasteatteriryhmä Qme, jonka tämänkertaisen Speksi-esityksen nimi on Burnout.

Maaliskuun aikana Burnout-esityksiä on neljä.

Kaikki Speksi-esitykset ovat erilaisia ja perustuvat pitkälti improvisaatioon.

Huhtikuussa monen toiveeseen vastataan, kun Marko Haavisto & Poutahaukat saapuu Raumalle keikalle.
30 vuotta sitten perustettu yhtye on vienyt iskelmämusiikin ilosanomaa myös ulkomaille, Aki Kaurismäen elokuvien välityksellä.

Huhtikuussa kitarasankari Ben Granfelt palaa Raumalle, ja samana iltana Brummissa esiintyy myös osittain raumalainen Led Zeppelin -tribuuttiyhtye Finn Zeppelin.

Vapunaattona esiintyy Markku Pekosen oma suosikki kevään kattauksesta, M.A. Numminen.

– Nummisesta olen aina pitänyt mahdottoman paljon.

Egotrippi viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Juhlaa vietetään luonnollisesti kiertueella, ja Brummiin Egotrippi tulee toukokuun 5. päivänä. Bändissä vaikuttavat Niklas Varisto (vas.), Knipi, Risto Niinikoski, Mikki Kauste ja Anssi Maasalo. Kuva: Tero Ahonen

Kevään aikana Brummissa esiintyvät myös Irina, Egotrippi ja Kimmo Blom, joka laulaa Freddie Mercuryn legendaarisia Queen-kappaleita. Markku Pekonen soittaa myös Kimmo Blomin kanssa.