Brummin väki mietteliäänä: "Ennakkolipunmyynti on tyrehtynyt lähes täysin"

Brummin toiminta lähti yrittäjä Markku Pekosen mukaan hyvään vauhtiin tulipalon jälkeen tehdyn remontin ja laajennuksen myötä, mutta sitten hommalle stopin laittoi korona. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

– Viimeaikaiset uutisoinnit ovat saaneet ihmiset välttelemään erityisesti baareja ja yökerhoja, mikä on tietysti meidän liiketoiminnalle pelkkää murhaa, kulttuurikuppila Brummin maanantainen Facebook-päivitys alkaa.

– Ikäväksemme olemme huomanneet, että ennakkolipunmyynti on tyrehtynyt lähes täysin elokuun alkumetreillä. Mikäli tämä trendi jatkuu, suurin osa syksyn keikoista joudutaan perumaan, yrittäjä Markku Pekonen kirjoittaa.

Jo nyt kulttuurikuppila on joutunut perumaan keikat syyskuulta: Brummi on syyskuussa auki ainoastaan 12. päivä, jolloin heavy metal -iltaa tähdittää Scapes vierailevien tähtien kanssa.

Myös lokakuun keikat ovat kohtapuolin jo liipaisimella. Ne saavat odotella ennakkolipunmyynnin kehittymistä yrittäjän mukaan 8.9. saakka.

– Meillä ei ole mitään ratkaisua tilanteeseen, ja ainoa indikaattori meille on ennakkolipunmyynti. Jos sinulle on tärkeää, että jokin syksyn keikoista toteutuu, niin näytä se meille ostamalla lippu Tiketistä, Pekonen vetoaa kirjoituksessaan.

Kuten kaikissa tapahtumissa nykyään, myös Brummissa on otettu huomioon avin ohjeistukset turvaväleistä, käsidesipisteistä ja normaalia tarkemmasta siivouksesta.

Asiakasmääriä ei yksinkertaisesti ole varaa rajata puoleen – se tarkoittaisi lippujen hintojen nostamista kipurajoille.

– Osa konserteista on kuluiltaan niin raskaita, että ne vaativat 75 prosentin täyttöasteen. Mikäli avi puolittaisi määräyksillään ravintoloiden asiakasmäärät, joudumme perumaan lähes koko syksyn ohjelmiston.

– Kaikki varmasti ymmärtävät, että jos sallittua olisi myydä vain puolet asiakaspaikoista, lipun hinnan tulisi olla 100 prosenttia suurempi. Se tarkoittaisi joissain illoissa 60 euron lippua, ja se saattaa monelle olla kipurajan yläpuolella, Pekonen laskee.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta Pekonen pyrkii pysymään toiveikkaana.

– Toivomme parasta ja pelkäämme pahinta. Emme kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon. Kävi tässä niin tai näin, niin Brummi jatkaa toimintaansa jossain muodossa.

Myös uusia avauksia on syntynyt.

– Tällä hetkelläkin tilat ovat vapaasti vuokrattavissa alkaen 20 euroa tunti.

Kaikki eurot ovat nyt yrittäjälle arvokkaita. Brummin toiminta lähti hyvään vauhtiin tulipalon jälkeen tehdyn remontin ja laajennuksen myötä, mutta sitten hommalle stopin laittoi korona.

– Tapahtumateollisuus ei ole vieläkään saanut valtiolla tukea kesän menetetystä liikevaihdosta. Kustannustuki huhtikuun ja toukokuun osalta oli täysin riittämätön korvaamaan alan tulomenetyksiä kesältä.

Brummin lippuja ennakkoon verkossa myy Tiketti.

Lisää aiheesta

Brummi nousi tuhkasta kuin feeniks – Pekonen odottaa täyttä tupaa uudistuneen kulttuurikuppilan avajaisiltaan

Brummi avautuu remontin jälkeen uusin kujein: "Päästään vihdoinkin aloittamaan pitkään suunnitteilla olleet Keskiössä 360° -liveklubit"