Buena Vista juhlii työn merkeissä

Tuomas Toivanen ja Marita Mäkitalo ovat iloisia siitä, että alkuvuosi on alkanut Buena Vistassa hyvin vilkkaana. Lähitulevaisuudessa Tuomas ottaa ravintolatoiminnasta päävastuun Marita Mäkitalon jäädessä eläkkeelle. Kuva: Elina Helkelä

Obelixin kanaruukku, Vistan possu, talon pippuripihvi, Buena Vistan gratiini...
25-vuotissyntymäpäiviään juhlistavalla ravintola Buena Vistalla on monia suosikkiannoksia, jotka ovat pysyneet alusta lähtien ravintolan ruokalistalla.

– Osa näistä yleisön suosikeista on juhlan kunniaksi nyt tammikuun aikana tarjouksessa. Tänä perjantaina tarjoamme asiakkaille kakkukahvit, ja illalla Hamid Moeini Band soittaa bluesia kello 21 alkaen. Muuten sitten vietämmekin synttäreitä aika pitkälti työn merkeissä, Buena Vistan toimitusjohtaja Marita Mäkitalo hymyilee.

Kanalinranta 5 on ollut ravintolakäytössä jo vuodesta 1980 lähtien. Silloin Maija ja Pekka Lankinen aloittivat ravintola Filemonin, joka siirtyi myöhemmin Marjatta Veikkolalle. Osuuskauppa Keula puolestaan osti Veikkolalta ravintolatoiminnan, ja siinä yhteydessä ravintolan nimi muuttui Filemonista Buena Vistaksi.

– Minä tulin tänne silloin Keulan aikana töihin, Mäkitalo toteaa.

Kimmo Toivanen osti Buena Vistan Keulalta vuonna 1994 säilyttäen ravintolan nimen.

– Alkuvuodet olivat aika riehakkaita, kun täällä pidettiin silloin paljon musiikki-iltoja, ja ihmiset kävivät muutenkin iltaa istumassa paljon innokkaammin kuin nyt. Nykyään olemme profiloituneet enemmän ruokaravintolaksi, mutta kyllä meillä edelleenkin on pienimuotoisia klubikeikkoja.

Kimmo Toivanen oli yksi Rauma Bluesin perustajajäsenistä. Sen vuoksi Buena Vista on toiminut, ja toimii edelleen Rauma Bluesin klubina.

Lähitulevaisuudesssa Buena Vistassa on odotettavissa sukupolvenvaihdos. Kimmon poika, Tuomas Toivanen aikoo ottaa ravintolasta vetovastuun Marita Mäkitalon jäädessä eläkkeelle. Tuomas Toivanen on jo nyt yksi ravintolan osakkaista.

Tätä nykyä Buena Vista työllistää noin 20 henkeä.

– Suuri osa on meillä ollut pitkään, osa jopa melkein Buena Vistan alkumetreiltä asti, ja muutama meiltä on jäänyt jo ansaitulle eläkkeellekin, Mäkitalo toteaa.

Buena Vista on avoinna viikon jokaisena päivänä. Arkipäivisin tarjoillaan lounasta kello 10.45–14 ja illalla käytössä on á la carte -lista, jolta tietenkin voi tilata annoksia myös lounasaikaan.

– Ruokalistallamme on pitkälti perinteistä ruokaa, ei niinkään fine diningia. Olemme havainneet sen hyväksi konseptiksi, ja se miellyttää asiakkaitamme. Asiakaskuntamme onkin lisääntynyt vuosi vuodelta, Mäkitalo toteaa ja kertoo, että Buena Vistan ovat löytäneet kiitettävästi myös ulkopaikkakuntalaiset.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.