Danny lähtee kisaamaan paikasta Suomen euroviisuedustajana

Kuva: Mona Salminen

Musiikkineuvos Ilkka "Danny" Lipsanen on niiden seitsemän artistin joukossa, jotka tänä vuonna kisaavat Suomen euroviisuedustajan paikasta Uuden Musiikin Kilpailussa. 

Toiset kuusi artistia ovat: Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Voittaja valitaan UMK-finaalissa 20.2. Kilpailubiisit julkaistaan yksi kerrallaan torstaina 14.1. alkaen aina keskiyöllä Yle Areenassa ja YouTubessa sekä Spotifyssa ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa.

Jokainen UMK-finalisti saa biisilleen oman julkaisupäivän. Dannyn kappale Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua julkaistaan maanantaina 18.1. klo 00.00.

Seitsemällä vuosikymmenellä musiikkia tehnyt Danny ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä: seitsemän euroviisukarsinnan lisäksi hän on mm. kisannut Paul Ankaa, Nancy Sinatraa ja Tom Jonesia vastaan poplaulun maailmanmestaruuskisassa Rio de Janeirossa vuonna 1968.

Tuhansia keikkoja yli 20 maassa vetänyt Danny on saanut tehdä yhteistyötä parhaimpien suomalaisten musiikintekijöiden kanssa 60-luvulta aina tähän päivään asti. Yli 100 listahittiä osoittavatkin miehen pysyneen ajassa kiinni ja kyvyn yllättää edelleen.

Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua on melankolinen ja ainutlaatuinen teos. Jäähyväiskappale se ei kuitenkaan ole.

– Kysymys on oikeastaan siitä, että elämä on lahja ja sen pituudesta ei kukaan tiedä. Mutta sen tietää, että se aikanaan päättyy ja kappaleessa sitä aihetta käsitellään humoristisesti ja totuudenmukaisesti. Teksti on aiheeltaan sellainen, että se ei välttämättä ole tyypillinen euroviisu. Mutta lauluna se on todella suuri, koska se edustaa sellaista näkökulmaa ja teemaa, jota ei oikeastaan kevyen musiikin lauluissa ole aikaisemmin käsitelty, Danny kertoo. 

Lisää aiheesta

Dannyn UMK21-kappale on nyt julki, ja voit kuunnella sen täältä – silmäkulmassa on pilkettä, vaikka aihe on "brutaalin raju"

Mökkitie Records ja Danny yhteistyöhön: "Tunnen suurta tyydytystä ja onnellisuutta"