Donnien keikalla kellohame heilahtaa

Sonja Lumme (vas.), Eija Kantola ja Irma Tapio ovat rautaisia ammattilaisia musiikin saralla. He haluavat vaalia suomalaista iskelmäkulttuuria esittämällä 50- ja 60-lukujen ihkivihreitä sävelmiä. Kuva: Arne Nylander

Suklaasydän, Ikkunaprinssi, Ethän minua unhoita, Lazzarella, Volare....

1950- ja -60-lukujen iki-ihanat kappaleet täyttävät Posellin keskiviikkona 20. maaliskuuta, kun lauluyhtye Donnat tuo Raumalle Ikkunaprinssi-konserttinsa.

Sonja Lumpeen, Eija Kantolan ja Irma Tapion muodostama lauluyhtye esittää musiikkia, ”jonka paikka on syvällä suomalaisessa sielussa”.

– Laulamme ajattomia ikivihreitä iskelmiä pääasiassa 50- ja 60-luvuilta. Kolmelle äänelle sovitetut kappaleet ovat varmasti yleisölle hyvin tuttuja ja helposti lähestyttäviä, kertoo Eija Kantola.

Donnat syntyi, kun aiemmin Lumpeen ja Tapion kanssa laulanut Monna Kamu jättäytyi pois, ja naiset pyysivät Eija Kantolaa mukaan yhtyeeseensä.

– Minua arvelutti ensin, että osaanko, pystynkö, ehdinkö? sillä laulujen stemmat olivat aika hankalia ja ohjelmisto laaja. Treenasimme yhdessä ahkerasti läpi kesän, ja ensimmäiset keikat olivat syksyllä. Sen jälkeen olemmekin esiintyneet moneen otteeseen muiden muassa laivoilla ja pääkaupunkiseudun konserttisaleissa, Kantola selvittää.

Yhtyeen jäsenet ovat kaikki pitkän linjan ammattilaisia musiikin saralla.

Sonja Lumme tuli tutuksi suurelle yleisölle Euroviisujen edustuskappaleella Eläköön elämä. Monipuolinen laulajatar on kotonaan niin jazzahtavien sävellysten kuin musiikkiteatterikappaleidenkin parissa.

Irma Tapio on yksi eniten levyttäneistä suomalaisista laulajattarista, sillä hän on toiminut lukemattomien suomalaisartistien taustalaulajana.

Myös Tapio oli mukana Euroviisuissa. Se tapahtui vuonna 1976, kun Fredi ja Ystävät edustivat Suomea kappaleella Pump pump.
Nykyään Irma Tapio esiintyy muun muassa trubaduurina.

Eurasta kotoisin oleva vuoden 1992 tangokuningatar Eija Kantola on tällä hetkellä iloinen omasta uudesta bändistään sekä erilaisista projekteista, joissa hän on mukana.

– Donnat ei ole suinkaan ainoa lauluyhtye, johon kuulun. Anna Hanskin ja Sonja Lumpeen kanssa perustimme jokin aika sitten 90-luvun bilemusiikkia esittävän Glam Girls -yhtyeen. Meiltä on tilattu jo ensimmäisiä keikkojakin, hän kertoo.

Eija Kantolan mukaan laulaminen yhtyeessä on mukavaa vastapainoa soolokeikkailulle, jota suosittu ja kysytty artisti tekee säännöllisesti.

– Meillä synkkaa Donnien kanssa hyvin yhteen. Yhdessä laulaminen on kivaa ja palkitsevaa. Saamme toisistamme tosi paljon energiaa. On ihanaa laulaa musiikkia, jonka yleisö tuntee. Ohjelmistomme kappaleet tuovat varmasti kuulijoille mieleen mukavia muistoja, Eija Kantola toteaa.

Rauman-konsertissa Donnat-lauluyhtyettä säestää Seitsemästä seinähullusta tuttu pianisti Arto Hyötyläinen. Konsertti kestää hieman yli tunnin.

Donnat: Ikkunaprinssi-konsertti ke 20.3. klo 19 Posellissa (Nortamonkatu 12). Liput 20 e Palvelupiste Pyyrmannista (Valtakatu 2 A) ja ovelta.