Ei kertaluontoista apua vaan tukea pitkäaikaiselle työlle

Kolme paikallista yhdistystä, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Rauman Lapin yhdistys, Lapin Koulun Vanhempainyhdistys ry ja Lapin Pelastakaa Lapset ry, saivat paikalliselta Osuuspankilta lahjoitukset. Kuvassa ovat yhdistyksiä edustamassa Tiina Vuoristo sekä Meri ja Sira Parviainen, Henna-Riikka Tuominen, Jenni Laaksonen, Kati Pertola, Seija Halvari, Sanni Viljanen ja Lapin Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Teerialho.
Kolme paikallista yhdistystä, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Rauman Lapin yhdistys, Lapin Koulun Vanhempainyhdistys ry ja Lapin Pelastakaa Lapset ry, saivat paikalliselta Osuuspankilta lahjoitukset. Kuvassa ovat yhdistyksiä edustamassa Tiina Vuoristo sekä Meri ja Sira Parviainen, Henna-Riikka Tuominen, Jenni Laaksonen, Kati Pertola, Seija Halvari, Sanni Viljanen ja Lapin Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Teerialho. Kuva: Krista Koski

Lapin Osuuspankki lahjoitti 20 000 euroa kolmelle paikalliselle yhdistykselle, Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Rauman Lapin yhdistykselle, Lapin Koulun Vanhempainyhdistys ry:lle ja Lapin Pelastakaa Lapset ry:lle. Lahjoitusten taustalla on Lapin Osuuspankin 100-vuotisjuhlavuosi.

Mikäli löytyisi uusi nuorten toistuvan toiminnan muoto, se voisi olla yksi sopivista käyttökohteista lahjoitusvaroille, Tiina Vuoristo ja Meri Parviainen MLL:n Lapin yhdistyksestä kertovat. Muutoin varoja suunnitellaan käytettävän muun muassa tapahtumien järjestämisen ja muun toiminnan tukena.

– Olemme pyrkineet järjestämään toimintaa niin, että se on kaikille avointa ja ettei osallistuminen olisi rahasta kiinni, Vuoristo sanoi.

Lapin koulun 2.-luokkalaiset avaisivat lahjoitusten luovutustilaisuuden reippaalla syksyisellä laululla.
Lapin koulun 2.-luokkalaiset avaisivat lahjoitusten luovutustilaisuuden reippaalla syksyisellä laululla. Kuva: Krista Koski

Vanhempainyhdistyksen puolesta varapuheenjohtaja Jenni Laaksonen kertoi, että ajatuksena on käyttää lahjoitusvaroja luokkien pidempiaikaiseen tukemiseen.

Lapin koulun rehtori Lehtinen mainitsi, että vanhempainyhdistyksen kanssa on alustavasti suunniteltu, että varoja voisi hyödyntää vaikka historian oppimisessa.

Tämä voisi toteutua esimerkiksi viemällä viidesluokkalaisia vuosittain luokkaretkelle linnakohteisiin, kuten Turun linna.

Pääfokus Lapin Pelastakaa Lapset ry:n toiminnassa on vähävaraisten perheiden auttaminen, sihteeri Sanni Viljanen ja hallituksen jäsen Seija Halvari kertoivat. Paikallisyhdistys tunnetaan myös maksuttomista ja kaikille avoimista tapahtumista. Ajatuksena on, että lahjoitusvaroja käytetään muun muassa toiminnan kehittämiseen suuremmassa mittakaavassa.

Lapin Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Teerialho kertoi, että pankki halusi arvokasta vapaaehtoistyötä tekeville yhdistyksille lahjoittamalla tehdä jotain isompaa ja pysyvämpää seudun lasten ja nuorten hyväksi.

Toiveena oli tuki mahdollisimman monelle paikalliselle lapselle ja nuorelle, myös heikommassa asemassa olevia tukien.

– Yhdistykset tietävät, mitä tarvitaan, Teerialho perusteli.