Elina Viinikkala hyppäsi kymmenessä kuukaudessa yrittäjän paikalle

Workwear Nurmela vaihtoi nimensä Työvaatetaloksi kauppojen yhteydessä. Uusi yrittäjä Elina Viinikkala lupaa, etteivät ovet suinkaan sulkeutuneet Jukka Nurmelalta, vaikka hän jäikin sivuun yrityksestä syyskuun alussa. Kuva: Henriikka Korte

Liki 27 vuotisen uran yrittäjänä tehnyt Jukka Nurmela suunnitteli jäävänsä Workwear Nurmelasta taka-alalle parin vuoden aikajänteellä siitä, kun Elina Viinikkala aloitti työt liikkeessä viime marraskuussa.

Toisin kävi, ja Viinikkalasta tuli Työvaatetaloksi nimensä vaihtaneen liikkeen yrittäjä jo 1. syyskuuta.

– Jossain vaiheessa kysyin, että miksi aikataulua kiirehdittiin. Jukka totesi huomanneensa, että minulla on sen verran visioita toteutettavana, että hän seisoisi itse vain tiellä, Viinikkala naurahtaa.

Tuore yrittäjä myöntää, että uusia ideoita sinkoilee tuon tuosta. Saattaa olla, että jossain vaiheessa uudelleen sisustettu liike laajenee toiseen kerrokseen. Tuotevalikoimaa on tarkoitus kasvattaa ainakin naistenvaatteiden osalta.

Yksi asia ei kuitenkaan muutu. Viinikkala lupaa, että pääasiassa työvaatteita ja turvakenkiä myyvässä Työvaatetalossa asiakkaita palvellaan samalla mentaliteetilla kuin Workwear Nurmelan aikana.

– Luvassa on yhtä hyvää, ellei jopa parempaa palvelua, jos se on edes mahdollista, hän hymyilee.

Nurmela ehti valmentaa Viinikkalaa yrittäjyyteen kymmenen kuukauden aikana. Hän lupaa, että neuvoja ja tukea on tarjolla myös uuden elämänvaiheen alkutaipaleella.

Honkilahdella asuva Viinikkala työskenteli aiemmin kiertävänä työvaatemyyjänä, joten ala on hänelle tuttu jo ennestään.

– Jukan puhelinnumero on hyvässä tallessa. Sen verran hyvin olemme viime kuukausien aikana tutustuneet, etten arkaile soittaa, jos tulee mieleen kysyttävää, hän lisää.

Pitkän linjan yrittäjän omat tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä avoinna. Ihan ensimmäiseksi Nurmela on suunnitellut pitävänsä ne suunnilleen 26 kuukautta kesälomaa, jotka ovat jääneet vuosien varrella pitämättä.

Vaikka yrityksen myyminen tapahtui nopeammin kuin Nurmela oli ajatellut, sopivan ostajan ja myyjän kohtaaminen tuntuu suorastaan lottovoitolta.

– Olo ei ole haikea, ainakaan vielä. Tavallaan ajatus eteenpäin menosta tuntuu jopa helpottavalta, hän miettii.

”Jukka totesi huomanneensa, että minulla on sen verran visioita toteutettavana, että hän seisoisi itse vain tiellä.”
Elina Viinikkala