Ennennäkemätön noste käynnissä – SalBa perustaa naisille myös kakkosjoukkueen

SalBan naisten kausi oli erittäin onnistunut. Suuri osa ryhmästä jatkaa myös kohti ensi kautta. Kuva: Jere Grönberg

Naisten salibandy elää Raumalla kovassa nosteessa.

SalBan edustusjoukkueen kausi päättyi maaliskuun lopussa, ja joukkueella oli ilmoittaa heti 16 pelaajan jatkosopimukset myös ensi talveksi.

Joukkueen päävalmentaja Joni Rokosalla on syytä hymyyn, sillä hänelle on tullut jo kahdeksalta pelaajalta utelua näyttömahdollisuudesta.

– Viime kaudella meillä oli sama tilanne, ja kaikkiaan kolmekymmentä pelaajaa kartoitimme. Se on ihannetilanne, kun pääsee valitsemaan pelaajansa.

– Hieno boosti on käynnissä, toivottavasti tämä jatkuukin pitkään.

Tulevana kautena II-divisioonassa jatkavan edustusjoukkueen tavoitteet tiukkenevat entisestään, ja SalBassa huomattiin tarve myös toiminnan laajentamiselle.

– Päätimme perustaa ensi kaudeksi naisille myös kakkosjoukkueen. Se avaa mahdollisuuksia pelata myös enemmän harrastuksellisesti, Rokosa toteaa.

SalBan edustusjoukkue nousi edelliskauden päätteeksi II-divisioonaan.

Päävalmentaja Rokosa arveli, että joukkue voisi taistella avauskaudellaan neljän joukkoon.

Näin myös kävi. SalBa pelasi jopa länsirannikon II-divisioonan finaaleissa Kalannin Pallo -65:ttä vastaan ja hävisi sarjan niukasti voitoin 1–2.

– Kun runkosarjassa pelattiin kaksinkertainen 18 ottelun sarja, niin ei siihen hirveästi ohipelejä voinut tulla. Luotin tähän joukkueeseen alusta saakka, mutta silti sanoisin, että hieman pelasimme jopa yläkanttiin.

Rokosan mukaan kauden aikana tullut nopea kehitys ei ollut poppakonsteista kiinni, vaan pelaajiston työmäärä oli hänen mukaansa ihailtavaa.

– Summasin tuossa juuri, että harjoitusten läsnäoloprosentti oli yli 80. Se on huimaa luokkaa.

Koska ensi kaudeksi joukkueella on jo ydinrunko koossa, uskaltaa Rokosa puhua jo seuraavastakin tavoitteesta. Se on sarjanousu kolmilohkoisena pelattavaan naisten 1-divisioonaan.

– Kyllä sen kelpaa ääneen sanoa. Sellaisen kolmivuotissuunnitelman aikoinaan tein, että ensimmäisellä kaudella tulee nousu kakkoseen, toisella hyvä sijoitus ja kolmannella sitten nousu.

Pohja jo valettu tulevaan kauteen

Rauman SalBan edustusjoukkue pelasi viime kaudella länsirannikon II-divisioonassa.

Joukkue ylsi kauden päätteeksi aina lohkonsa finaaliin Kalannin Pallo -65:sta vastaan. Joukkue nappasi ensimmäisessä pelissä 2–1-voiton, mutta hävisi toisen 1–2 ja kolmannen 0–4.

Tulevaan kauteen nousutavoitteella lähtevän raumalaisjoukkueen ryhmä alkaa muotoutua hyvää vauhtia, vaikka syksyllä alkavaan kauteen on vielä aikaa.

Edustusjoukkueen kanssa jatkosta on sopinut jo kaikkiaan 16 viime kauden pelaajaa: Vilma Ali-Laurila, Eveliina Hannula, Eveliina Helminen, Alinda Horn, Miia-Maija Hyökyvirta, Anni Inkinen, Johanna Kivelä, Riikka Kutila, Neea Lahti, Karoliina Leino, Elliina Lähteenmäki, Essi Mattila, Sini Salo, Aino Tuomela, Ella Tuomela, Laura Virtanen.

Joukkueen valmentajana jatkaa Joni Rokosa.