Enni Näveri organisoi lahjakorttikeräyksen työssään venyneille raumalaishoitajille

Kuva: Juha Sinisalo

Raumalainen Enni Näveri bongasi Linkedin-palvelusta Meilahden sairaalan hoitajille järjestetyn joulutempauksen ja päätti, että sellainen pitää saada myös Raumalle.

– Olen pohtinut, että miten meidän käy, jos hoitajat eivät enää jaksa. Laittavat pillit pussiin ja kaatuvat uupuneina kotiin. Haluaisin jotenkin auttaa, edes vähän, hän kuvailee.

Näveri ryhtyikin itse puuhanaiseksi organisoidessaan raumalaisille hoitajille lahjakorttikeräyksen. Hän sai tempaukseen mukaan kolme paikallista yritystä, joista voi nyt käydä ostamassa koronan parissa työskenteleville tai hoitajavajeen vuoksi joustaneille hoitajille lahjakortin kiitoksena.

Keräykseen suunnattuja 20–50 euron arvoisia lahjakortteja voi ostaa paikan päältä Hyvinvoinnin Walimolta, Wanhan Rauman Kaffebarista tai Ihoklinikka Leilasta.

– Ostettuja lahjakortteja kootaan näissä yrityksissä aina 21.12. asti, ja yritykset luovuttavat lahjakortit heti seuraavana päivänä 22.12. Rauman terveyspalvelujen esihenkilölle, joka jakaa lahjakortit eteenpäin hoitajille, Näveri kertoo.

– Lahjakorttilahjoituksen mukana välitetään myös nimilista lahjoittajista. Tempaukseen voi tietysti osallistua myös nimettömänä, hän jatkaa.

Hoitoala on lähellä Näverin sydäntä, sillä vaikka hän on nyt jo kymmenisen vuotta toiminut muissa töissä, ehti hän työskennellä tätä ennen juuri hoitoalalla.

– Olen entinen tehohoitaja ja tiedän koronan parissa työskentelevien hoitajien tuskan tällä hetkellä. Olenkin pohtinut paljon sitä, miten hoitajia voisi tässä tilanteessa auttaa, hän taustoittaa keräysideaansa.