Ensimmäinen hiekoituspyrähdys takana

Pyörätiet ovat Raumalla saaneet ensimmäisen annoksen hiekkaa alkuviikolla. Lämpenevä sää tarkoittanee hiekoituskalustolle taukoa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kaupunki hiekoitti pyöräteitä, risteyksiä ja kiertoliittymiä Raumalla ensimmäistä kertaa maanantaina, jolloin liikkeelle lähdettiin aamuseitsemältä.

– Kevyen liikenteen väylät ovat nyt listan kärjessä hiekoituksessa, kertoo katutoimen rakennusmestari Oili Järvi.

Kaupungilla on kymmenkunta ajoneuvoa, joilla pystytään hiekoittamaan.

Talvi teki vasta ensivisiittinsä, koska lämpötila nousee plusasteille torstaiyönä. Lämpenevä sää ei tarkoittane toimenpiteitä.

– Tämä lumi taisi olla hetkellinen mielenvirkistys. Mitä nyt on hiekoitettu, sen pitäisi riittää, kun menee plussalle, Järvi toteaa.

Säätä seuraamalla reagoidaan ja tarvittaessa yöpäivystetään. Talvikunnossapito on tarkoitus Raumalla hoitaa kuten aiempinakin vuosina.

Tiistain ja keskiviikon vastainen yö on kylmä, koska rannikolla miinusasteita on kuutisen, hieman sisempänä kymmenenkin.

– Keskiviikkona on poutaa ja aika selkeää. Päivälämpötila on pakkasella, mutta torstain vastaisena yönä tapahtuu muutos, sanoo päivystävä meteorologi Nina Karusto Ilmatieteen laitokselta.

Lämpötila kipuaa plussalle, ja torstaina tuuli voimistuu. Lämpöasteita voi olla neljäkin ja taivaalta saattaa ropista vettä.

– Rannikolla on tuulivaroitus, koska puuskissa tuuli voi yltää 20 metriin sekunnissa ja ylikin. Tuuli on kovimmillaan torstaina keskipäivällä ja iltapäivällä.

Lämpöasteilla pysytään myös perjantaina, kun taas viikonloppuna on joko pikkupakkasta tai nollakeliä.

– Rannikolla voi lauantaina tulla pientä lumisadetta tai vetisempää. Olomuotoa on hankala ennustaa.
Maanantaina lämpötila on plussan puolella.