Ensimmäinen Rauman strategiavideoista julki – päätähtenä itse kaupunginjohtaja

Valoa Oy:n Jarno Elo kuvasi sukelluspukuun sonnustautunutta toimialajohtaja Sari Saloa merellisessä ympäristössä.
Valoa Oy:n Jarno Elo kuvasi sukelluspukuun sonnustautunutta toimialajohtaja Sari Saloa merellisessä ympäristössä. Kuva: Rauman kaupunki

Rauman kaupunki tekee kaupunkistrategiaansa tunnetuksi videoiden avulla.

Ensimmäinen videoista julkaistiin tänään keskiviikkona 12.10. kaupungin Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Myös kaupungin nettisivuilta pääsee katsomaan videoita.

Videosarjaa on ollut tekemässä niin kaupungin virkamies- kuin poliittinenkin johto, ja avustamassa on ollut yli 150 raumalaista, muun muassa koululaisia, Rauman Poikasoittokunnan jäseniä, Feran ja Lukon junioreita, eläkeläisiä sekä yritysten edustajia.

Kaikkiaan videoita on seitsemän, mutta kolme niistä on tarkoitettu ainoastaan kaupungin henkilöstön valmennuksiin.

Videoiden pääosissa ovat kaupunginjohtaja Esko Poikela sekä toimialajohtajat Sari Salo, Soile Strander ja Tomi Suvanto.

Päättäjistä mukana ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Huuska ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi.

Kaupunginjohtaja Esko Poikela Lukkofanit ry:n kanssa Kivikylän areenan jäällä.
Kaupunginjohtaja Esko Poikela Lukkofanit ry:n kanssa Kivikylän areenan jäällä. Kuva: Iiro Lehtonen

Kaupunginjohtaja Poikela nähdään esimerkiksi purjehtimassa, ajamassa trukilla, lyömässä kiekkoa ylämummoon ja opettelemassa frisbeegolfia Euroopan mestarin opastuksella.

– Toivomme, että raumalaiset löytäisivät nämä videot. Kaikki mukana olleet ovat tehneet ison työn ja laittaneet itsensä likoon. Virkamies ei välttämättä ole ihan mukavuusalueellaan videokameran edessä, mutta nämä meidän ihmiset olivat kyllä ihan täysillä mukana, ja minusta ovat onnistuneet aivan mahtavasti! kehuu kaupungin strateginen viestintäasiantuntija Kristiina Lehtonen.

Videosarjan on käsikirjoittanut Tiina Kontra ja kuvannut sekä editoinut Jarno Elo Viestintätoimisto Valoa Oy:stä.

Sarjan on tarkoitus innostaa raumalaisia tekemään kotikaupungistaan vahvan ja vaikuttavan sekä luanikkaan ja lumoavan vuoteen 2030 mennessä.

Videot löytyvät jatkossa täältä: www.youtube.com/cityofrauma ja www.facebook.com/raumafi. Sarjan seuraavat videot julkaistaan kahden viikon välein.