Erika avasi Huippu Ellien show’n Lokki-salissa

Huippu Ellit -muotinäytöksen ensimmäinen malli oli Erika. Hän itse piti erityisesti esittelemänsä mekon vihreästä yläosasta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Mekko on muodoltaan pitkä ja hoikka, niin kuin on asun esittelijäkin, kuulutti juontaja mikrofoniin, kun Huippu Ellit -illan ensimmäinen malli, Erika, avasi muotinäytöksen iltapuvussaan.

Lokki-talon sali ja sen yläkerran käytävät muuntuivat keskiviikkona Rauman seudun työnhakijoiden järjestämän muotinäytöksen catwalkiksi. Erikan mekon jälkeen yleisö sai nähdä toistakymmentä muuta asua.

Kipinä-hankkeen palveluohjaaja Eija Welling kertoi keskiviikkona, että kolmatta kertaa järjestetyn Huippu Ellit -illan teema oli tällä kertaa itse tekeminen.

Muotinäytöksessä esitellyt asut olivat Huippu Ellit -työryhmän käsialaa. Kaikki asut ommeltiin samalla kaavalla käytetyistä kankaista ja lahjoituksina saaduista materiaaleista.

– Asujen parissa on vietetty aikaa useampia tunteja. Jokaisella asulla on oma tarinansa, ja joka asussa toteutuu jollain tavalla kierrättämisen idea, Welling taustoitti.

Huippu Ellit on Wellingin mukaan tekijöidensä näköinen tapahtuma. Tänä vuonna työryhmään kuului työnhakijoiden lisäksi Rauman seudun työnhakijat -yhdistyksen työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Illan aikana lavalla nähtiin paitsi muotia, myös muuttumisleikki. Tilaisuuden päätti Avenue-teatterin pienoiskomedia.

– Tapahtuma kumpuaa siitä osaamisesta, mitä ryhmästä kulloinkin löytyy.

Huippu Ellit järjestettiin viime vuonna Posellissa. Tänä syksynä palattiin juurille, sillä ensimmäinen tapahtuma tempaistiin Lokki-talossa.

”Jokaisella asulla on oma tarinansa, ja joka asussa toteutuu jollain tavalla kierrättämisen idea.”
Eija Welling