Erityisjärjestelyin kohti viikonlopun Sikajuhlia: "Meillä on useita keinoja huolehtia juhlijoiden turvallisuudesta"

Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf kertoo, että Tifosin kattoterassille mahtuisi jopa 3000 henkeä, mutta Sikajuhlien osallistujamäärä on rajattu maksumissaan 1000 henkeen. Kuva: Juha Sinisalo

Tifosin viikonloppuisia Sikajuhlia valmistellaan tänä vuonna melko kahtiajakoisissa tunnelmissa. Rauman kaupunki suosittelee tällä erää kaupunkilaisia välttämään väentungosta, mutta toisaalta taas mitään viranomaismääräystä ei tapahtumien perumisesta ole tullut.

– Haluamme järjestää ihmisille iloisen ja rennon musiikkitapahtuman. Meillä on useita keinoja huolehtia juhlijoiden turvallisuudesta, ja Lukolla on viranomaisten silmissä vastuullisen tapahtumajärjestäjän maine. Se on vaikea saavuttaa, mutta äärimmäisen helppo menettää, Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf sanoo.

Sikajuhlilla esimerkiksi Tifosin koko kattoalue on tapahtuman käytössä. Ulkotilaan mahtuisi kaikkiaan 3000 henkeä, mutta Lukko on asettanut ehdottomaksi ylärajaksi 1000 henkeä.

– Meillä on kaikille tapahtumakävijöille sekä istuma- että pöytäpaikka. Myös vapaata lavanedustilaa rajoittamalla voimme ohjata ihmisten liikkumista enemmän pöytäpaikoille.

– Ihmismäärästä riippuen alueella kiertää tapahtuman ajan yhdestä kahteen hygieniatyöntekijää, jotka desinfioivat paljon käytössä olevia kosketuspintoja, Eklöf jatkaa.

Kaikista lipunostaneista jää Lukolle myös jokin yhteystieto, jolla tapahtumaan osallistuneet voidaan tarvittaessa myöhemmin jäljittää. Vastaava toimintamalli oli käytössä jo Pitsiturnauksessa.

Sikajuhlat järjestetään tänä vuonna kaksipäiväisenä. Perjantaina esiintyvät Petri Nygård, Poju ja William. Lauantaina lavalle nousevat Klamydia, Kotiteollisuus sekä Vicky Rosti.

– Kyseessä taitaa olla Williamin ensimmäinen Rauman keikka läpimurron jälkeen. Onhan se komeaa saada Suomen Spotify-ennätyksen tehnyt oman kylän poika esiintymään, Eklöf kiittelee.

– Osa ihmisistä on ostanut lipun tapahtumaan jo hyvissä ajoin kuultuaan rajatusta osallistujamäärästä. Iso osa taas odottaa ostopäätöksen kanssa ihan viime metreille, hän jatkaa.

Kattoterassille rakennetaan paljon katettua teltta-aluetta, ja VIP-lipun ostaneille katetaan tarjolle buffetti.

Sikajuhlat Tifosin kattoterassilla 21.–22.8.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Rasti seinään – Suomen Spotifyn kuunnelluin kappale tulee Raumalta