Eskarit viilettivät jäällä Eetu-ketun johdolla – jääurheilupäivään osallistui yli 200 lasta

Nanun esiopetuksen lapset Eetu-kettu seuranaan tutustuivat ringetteen. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Punaisia poskia ja iloisia ilmeitä nähtiin tiistaina Tuki-Areenalla, jossa Rauman esikoululaiset tutustuivat jäähän Rauman Lukon maskotin Eetu-ketun sekä seuran päätoimisten ja osa-aikaisten valmentajien sekä naisten edustusjoukkueiden pelaajien johdolla.

Rauman Lukko ry:n järjestämään esikoululaisten jääurheilupäivään osallistui tänä vuonna ennätysmäärä esikoululaisia, runsaat 240, kymmenestä eri esikoulusta.

Jäälle olivat uskaltautuneet myös osa esikoulujen opettajista ja ohjaajista.

– Tämä on todella kiva tapahtuma. Hienoa, että Lukko järjestää tällaisen ja kiitos myös kaupungille, joka hoitaa kuljetukset.

Moni lapsi pääsi ensimmäistä kertaa Tuki-Areenan kaukaloon. Joillekin jäällä liukuminen oli aivan uusi kokemus. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lapsille aamupäivä on ollut aivan mahtavaa. On ollut hauskaa seurata, miten sinnikästä porukkaa jäällä on. Moni ottaa nyt ensimmäistä kertaa tuntumaa jäähän, eivätkä pienet kaatumiset näytä heitä haittaavan, hymyilee lastenhoitaja Irma Hakola Pohjoiskehän esikoulusta.

Kuusivuotias Miro ei kumoon pahemmin kellahdellut. Hän onkin jo kokenut luistelija, sillä hän käy Lukon Leijona-kiekkokoulua.

– Mä treenaan aina täällä, ja tos on mun valmentaja. Sen nimi on Janne, Miro selvittää.

Kiekkoilijan uraa suunnitteleva nuorimies kertoo lämivänsä isänsä kanssa usein kotipihalla.

– Isä pitää mulle aina treenejä, hän kehaisee.

Rauman Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko ja Pohjoiskehän esikoulun lastenhoitaja Irma Hakola seurasivat eskareiden reipasta menoa Tuki-Areenan kaukaloissa. Kuva: Elina Helkelä

Rauman Lukko ry:n järjestämän esikoululaisten jääurheilupäivän tarkoituksena oli tarjota lapsille mukavia elämyksiä jään parissa.

Tuki-Areenan toisessa kaukalossa lapset saivat tutustua jääkiekkoon, toisessa ringetteen. Niille eskarilaisille, joilla ei ollut luistimia, seura järjesti tapahtuman ajaksi areenalla ohjattua jumppaa.

Rauman Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko seurasi hymyssä suin reippaiden esikoululaisten menoa jäällä.

– Kaikessa mennään tietenkin leikki edellä, sillä haluamme, että tapahtumasta jää lapsille kiva fiilis. Hienoa tietysti olisi, että lapset innostuisivat liittymään seuramme kiekko- tyttökiekko- tai ringette-kouluun, Aikko tuumi.

Aikon mukaan syksyllä alkaneet kiekkokoulut keräsivät hyvin osallistujia, ja parhaillaan jääkiekon ja ringeten saloja opettelee noin 200 raumalaislasta.

– Kaikkiin ryhmiin mahtuu vielä mukaan, joten kannattaa olla yhteydessä Juniori-Lukkoon. Lapsia voidaan siis ottaa kiekko- ja ringette-kouluihin kesken kauttakin.

Kiekkokoulu sopii Aikon mukaan lapsille noin viidestä vuodesta ylöspäin.

– Hyvä tietysti olisi, että taustalla olisi edes jotain pientä jääurheilukokemusta.

Miro, 6, suunnittelee kiekkoilijan uraa. Ensimmäiset luistimenvedot kohti ammattilaiskenttiä Miro on jo ehtinyt ottaa Lukon Leijona-Kiekkokolulussa. Kuva: Elina Helkelä

Noin tunnin kestäneen jäätuokion jälkeen eskarilaiset pääsivät Tuki-Areenan kahvioon syömään pipareita ja juomaan pillimehua.

Muistoksi jääurheilupäivästä lapset saivat mukaansa jääkiekkoaiheisen Aku-Ankan, jossa seikkailee muiden muassa Nikke Rantapyssy alias Janne Niskala.