Eura sai oman italialaisravintolan

Miia ja Mohamed ”Ninno” Zangana ovat iloisia siitä, miten hienosti italialaisravintola on lähtenyt liikkeelle Eurassa. -Olen oikein optimistinen ja innostunut, Ninno toteaa. Kuva: Elina Helkelä

Aidoista italialaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa saa nyt myös Eurasta.

Irakin kurdi Mohamed ”Ninno” Zangana ja hänen euralainen vaimonsa Miia Zangana avasivat pääsiäisenä Trattoria la mia bellan osoittessa Eurantie 7.

Ravintolassa tarjoillaan pastaa eri muodoissa, risottoja ja pizzoja. Myöhemmin trattoriassa aletaan valmistaa myös liha- ja kalaruokia.

– Emme halua pitäytyä tarkoin ennalta päätettyyn ruokalistaan, vaan teemme italialaisittain ruokaa rennolla otteella, fiiliksen ja inspiraation mukaan, kertoo hyvää suomea puhuva Ninno.

Arkisin Trattoria la mia bellassa tarjoillaan päivittäin vaihtuvaa lounasta. Lounasruokakin valmistetaan asiakkaalle aina eteen, sitä ei annostella itse buffet-pöydästä.

Ravintolasta saa myös itsetehtyä italaialaista jäätelöä sekä leivonnaisia.

– Toivoisimme, että asiakkaat poikkeaisivat meille myös kahvittelemaan, vaikka illalla. Aiemmin Eurassahan ei ole ollut varsinaista kahvilakulttuuria, Miia toteaa.

Pakolaisstatuksella Italiaan vuonna 2009 päätynyt Mohamed Zangana kouluttautui neljän Italian-vuotensa aikana keittiöalalle.

Vuonna 2012 hän muutti Suomeen perustaakseen perheen Miian kanssa, jonka hän oli tavannut netissä. Pariskunnalla on nyt nelivuotias Bella-tytär.

Euraan muutettuaan Ninno kävi yhden vuoden ajan päivittäin Raumalla opiskelemassa Sataedussa suomea.

Nyt seitsemää kieltä puhuva Ninno ystävystyi Raumalla Osteria Filippon omistajan Filippo Basson kanssa.

– Olen ollut auttamassa Filippoa esimerkiksi catering-tilaisuuksissa, ja Filippo taas on auttanut minua ammatillisesti tämän ravintolan perustamisessa. Lisäksi hänen kauttaan tilaan elintarvikkeita ravintolaani suoraan Italiasta, Ninno selvittää.

Suurena apuna Ninnolla ja Miialla on ollut myös euralainen Eeva-Liisa Yli-Piipari, joka on auttanut pariskuntaa ravintolan perustamista koskevien virallisten asioiden hoidossa.

Eeva-Liisa on ollut myös mukana ravintolan remontoinnissa ja sisustussuunnittelussa, ja edelleenkin hän käy silloin tällöin auttelemassa ystäväpariskuntaansa.

Mohamed eli Ninno kertoo unelmoineensa aina omasta ravintolasta. Ruuanlaitto on hänelle intohimo.

Eeva-Liisa nauraa, että Ninnolle on kehittynyt Suomen-vuosien aikana jo aimo annos ”suomalaista sisua”.

– Jos tämä paikka ei menesty, niin seuraava menestyy. Koskaan en anna periksi, Mohamed Zangana toteaa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.