Eurajoen paikallisraveissa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Lähdepellon ratsastuskoulun ponit Rio (vas.) ja Kiki toimivat Eurajoen paikallisraveissa ilmaisen talutusratsastuksen ratsuina.
Lähdepellon ratsastuskoulun ponit Rio (vas.) ja Kiki toimivat Eurajoen paikallisraveissa ilmaisen talutusratsastuksen ratsuina. Kuva: Lähdepellon ratsastuskoulu

Paikallisravit palaavat Eurajoelle kuuden vuoden tauon jälkeen.

Ensi sunnuntaina 13.8. kello 13 alkaen Eurajoen raviradalla nähdään kaksi ponilähtöä ja yhdeksän hevoslähtöä, joista yksi on lämminveristen monte.

Eurajoen hevoskasvatusyhdistyksen yhteistyössä naapuriraviratojen kanssa järjestämiin paikallisraveihin ilmoittautui reilut 60 kilpailijaa, mikä on järjestäjien mukaan hyvä määrä.

– Tapahtuma on hieno osoitus satakuntalaisten hevostoimijoiden yhteistyöstä, totesi Eurajoen hevoskasvatusyhdistyksen puheenjohtaja Mikko Kalli tyytyväisenä.

Tiistaiaamulla Eurajoen raviradalla tehtiin mittauksia sekä muita valmisteluja. Matti Välimaa mittasi raviradan profiilin ja sisäradan tolpat GPS-tekniikalla tarkasti oikeille paikoilleen.
Tiistaiaamulla Eurajoen raviradalla tehtiin mittauksia sekä muita valmisteluja. Matti Välimaa mittasi raviradan profiilin ja sisäradan tolpat GPS-tekniikalla tarkasti oikeille paikoilleen. Kuva: Mikko Kalli

Kalli oli tiistaiaamuna raviradalla seuraamassa radan valmistelu- ja mittaustöitä, jotka tehtiin talkoovoimin.

Paikallisravit ovat Suomen Hippos ry:n määrittelemät viralliset ravit, joista sekä hevonen että ohjastaja saavat viralliset tulosmerkinnät. Paikallisraveissa ei kuitenkaan ole mahdollisuutta Toto-peliin, mutta osallistujille maksetaan pieniä rahapalkintoja.

Sunnuntain raveissa on mukavaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

– Lähdepellon ratsastuskoulun pikkuponit Rio ja Kiki tulevat paikalle ja toimivat lasten talutusratsastuksen ratsuina. Sponsorin ansiosta talutusratsastus on kaikille lapsille ilmainen, Kalli kertoo.

Ravilähtöjen lisäksi ohjelmassa on Siiri Anttosen hevosenkengän taontanäytös ja keppihevosrata. Ravikeskuksessa on myös kaksi buffettipistettä.

Paikallisravit Eurajoen raviradalla (Köykäntie 32) su 13.8. Ravit käynnistyvät ponilähdöillä kello 13, hevoslähdöt klo 13.40 alkaen.