Euralaisnäyttelijän Salatut elämät

Paikallisilla kotisohvilla saatettiin keskiviikkoillalla hieman hieraista silmiä puoli kahdeksan maissa.

Illan Salatut elämät -jaksossa nähtiin tuolloin euralaisväriä, kun Miia Räikkönen teki roolisuorituksen Mariannan äiti Raakelina.

– Itsekin olin kavereiden luona kauhunsekaisin tuntein, sillä näin jakson kokonaisuudessaan vasta telkkarista. Olihan se epätodellista, Räikkönen kertoo.

Roolihahmon tunnelmat vaihtelivat jaksossa onnellisesta perheenäidistä masentuneeseen yh-äitiin.

Kyseinen jakso oli poikkeuksellisesti K12. Yleensä Salatut elämät -jaksot ovat kiellettyjä alle seitsemän vuotiailta.

– Pitkän kuvauspäivän ja rankkojen kohtausten jälkeen olin kyllä rättipoikki ja ihmettelin vähän, että mikä maa ja planeetta tämä olikaan, Räikkönen kuvailee.

Nähtäväksi jää, esiintyykö Räikkösen roolihahmo tulevissa jaksoissa.

– Salatut elämät on käänteissään nopea sarja, joten ei sitä koskaan tiedä, mitä omalle roolihahmolle tapahtuu.

Näytteleminen on tällä hetkellä Räikköselle ykkösjuttu.

– Näyttelemisellä olisi tarkoitus itsensä elättää. Olin Porin teatterissa Kalenteritytöissä ennen kuin pääsin opiskelemaan Teatteriopistoon. Se oli sysäys, minkä tähden uskalsin lähteä siipiä alalle kokeilemaan. Tänä vuonna olen mukana myös Tampereen Komediateatterin Ihmemaa Ozissa.

Aivan ensimmäinen näyttelemiskokemus Räikköselle koitti jo ala-asteella.

– Näytelmäkerhossa ensimmäinen roolini oli esittää kastematoa, Räikkönen paljastaa.

Sittemmin hän on esiintynyt useana kesänä myös Pyhäjärviteatterin näytelmissä, ja monet paikalliset muistavat hänen pelanneen myös lentopalloa LiigaEuran riveissä.

Aivan suoraan Pyhäjärviteatterista ei Salkkareihin ponnistettu.

– Enpä olisi joskus uskonut olevani tässä pisteessä, mutta olen kyllä tehnyt määrätietoisesti töitä näyttelijäurani eteen.

Rooli Salkkareihinkin aukesi useamman vaiheen kautta.

– Aina silloin tällöin ohjelmaan haetaan kiinnostuneita arkistointikuvauksiin, joihin itsekin otin osaa. Kului aika pitkä tovi ennen kuin minuun otettiin yhteyttä.

– Kävin koekuvauksissa ja ajattelin, että tulipahan taas uusi kokemus. Sitten sain puhelun, että rooli olisi minun. Se oli aikamoista huutonaurua onnesta.

Salatut elämät

  • Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin MTV3-kanavalla maanantaina 25. tammikuuta 1999. Tämänhetkisen sopimuksen mukaan jaksoja esitetään vuoteen 2018 asti. Näin ollen Salatuista elämistä tulee pitkäkestoisin suomalainen draamasarja.
  • Miia Räikkösen ensiesiintyminen nähtiin 25. helmikuuta jaksossa 2772, Mariannan pinnan alla on salaisuus.
  • Myös Laitilasta kotoisin oleva Maria Nieminen on näytellyt Salatuissa elämissä marraskuusta 2013 lähtien Kristiina Pohjosen roolissa.