Fake etsii nuoria näyttämölle – "Toivottavasti Fame-musikaali luo imua tähänkin projektiin"

Lauri Ketonen rohkaisee nuoria hakemaan mukaan teatteriin: "Moni jää kerrasta koukkuun." Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Teatteriyhdistys Fake haluaa riveihinsä lisää taitavia nuoria. Parhaillaan käynnissä on avoin haku tulevaan nuorten produktioon, joka kantaa nimeä Take train to Rauma. Hakusessa on useita noin 15–25-vuotiaita nuoria miehiä ja naisia.

– Teatterilla on vetovoimaa nuorten keskuudessa yleensä paikkakunnilla, joilla toiminnalla on pitkät perinteet. Me teimme vastikään onnistuneen Fame-musikaalin, joten toivon, että sen vetovoima houkuttelee nuoria myös tähän uuteen projektiin, teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Lauri Ketonen sanoo.

Take a train to Rauma on musiikkiteatterin keinoin toteutettu aikamatka junalla Tunisiasta Raumalle.

– Raumallahan ei henkilöjunaliikennettä ainakaan vielä ole, joten tämä oli hauska oivallus teoksen toiselta ohjaajalta Jens Walentinssonilta, Ketonen kehuu.

Luvassa on ainutlaatuinen projekti, sillä produktioon mukaan pääsevät nuoret eivät saa valmista käsikirjoitusta käteensä vaan he pääsevät yhdessä suunnittelemaan junamatkaa.

– Esimerkiksi junan pysähdyskaupungit määrittelevät pitkälti sen, millaista musiikkia ja tanssia esityksiin tulee sisältymään, Ketonen vinkkaa.

Hakijoilla ei tarvitse olla entuudestaan kokemusta teatterista.

– Hakemus on tarkoituksella todella vapaamuotoinen ja ikärajakin suuntaa antava. Koe-esiintymiseen valituille tulemme antamaa vielä lisäohjeita. Tarkoituksena on varmistaa, että kaikilla hakijoilla on koe-esiintymisessä hauskaa ja rento meininki – juuri niin kuin teatterissa kuuluukin olla, Ketonen sanoo.

Teatteriyhdistys Fake on on viime aikoina harjoitellut ja esiintynyt ahkerasti kulttuurikuppila Brummin tiloissa. Vaikuttaako Brummin jääpalakoneen palo ja siitä aiheutunut noen siivousurakka yhdistykseen?

– Näillä näkymin onneksi ei. Harjoittelemme syksyn Kuumat aallot -esityksiin pääkaupunkiseudulla ja Raumalle tulemme vasta juuri ennen ensi-iltaa. Lipunmyynti näytöksiin on siis normaalisti auki, Ketonen kertoo.

Hakemukset 2.9. mennessä teatterifake@gmail.com. Koe-esiintyminen musiikkiteatteriproduktioon 15.9. klo 15 alkaen.

Lisää aiheesta

Brummin palo siirtää syksyn keikkoja: "Siivoamisessa menee monta viikkoa"

Brummin orastavassa ravintolapalossa oli onni onnettomuudessa – liekit rikkoivat vesiputken

Vain tilaajille Rajat ylittyvät ryskyen Rauman Fame-nuorisomusikaalissa