Filmikamerakuvaus lisää suosiotaan - Rauman uusin valokuvauksen ammattiliike myy ja vuokraa myös käytettyjä filmikameroita

Studio Rauman Joonas Keränen (vas.) kuvaa nykyään säännöllisesti 1930-luvulta peräisin olevalla Agfan Billy Record -kameralla. Jouni Jalosen käsissä olevaa Polaroid-kameraa voi vuokrata liikkeestä omaan käyttöön. Kuva: Elina Helkelä

Perinteinen filmikuvaus on lisännyt huimasti suosiotaan viime vuosina.

Valokuvauksen harrastajat ovat löytäneet retrokuvaamisen uudelleen, ja nuoret, jotka eivät ole koskaan kuvanneet filmille, haluavat kokeilla kuvaamista analogisella kameralla.

Muiden muassa tähän trendiin vastaa Rauman uusin valokuvauksen ammattiliike, Studio Raum, Kauppakatu 17:ssä.

Studio Rauman yrittäjät Joonas Keränen ja Jouni Jalonen ovat toimineet valokuvauksen parissa jo useita vuosia.

Joonaksella tulee täyteen jo kuudes vuosi alalla. Hän on suorittanut valokuvaajan ammattitutkinnon Tampereen visuaaliviestinnän instituutissa.

Jouni puolestaan on pitkän linjan konkari, joka pyörittää myös omaa firmaansa Jouni Jalonen photographyä.

Tuoreet yrittäjät kutsuvat Studio Raumaa ”täyden palvelun valokuvausliikkeeksi”.

– Myymme käytettyjä analogisia kameroita ja uusia tai käytettyjä digikameroita, filmiä ja muita valokuvaustarvikkeita.

Palveluihimme kuuluvat myös studio- ja miljöövalokuvaus, passikuvat, kuvatulosteet, vanhojen kuvien käsittely, digitoiminen ja kameravuokraus, Joonas luettelee.

– Esimerkiksi Polaroid-kameran voi vuokrata meiltä vaikka jotain tiettyä tilaisuutta varten, ellei halua ostaa sellaista heti omakseen, Jouni huomauttaa.

Asiakkaiden valokuvat Joonas ja Jouni tulostavat käsityönä käyttäen ainoastaan laadukkaimpia materiaaleja.

– Laadukas kuva vaatii arvoisensa tulosteen, Jouni selvittää.

– Kehystykset ja canvastyöt onnistuvat nopeasti yhteistyökumppaniemme kautta, ja olemme myös ulkoistaneet filminkehityksen. Pari kertaa viikossa toimitamme asiakkaiden filmit kehitettäviksi alihankkijoillemme, Joonas lisää.

Käytetyt kamerat kaksikko hankkii alan keräilijöiltä sekä tamperelaiselta käytettyihin kameroihin erikoistuneelta yritykseltä.

Liikkeessä on myynnissä käytettyjä kameroita muovipokkareista järkkäreihin.

Joonas antaa vinkin tulevan kesän festarikansalle:

– Jos haluaa kokeilla kuvaamista filmille, kannattaa kertakäyttökameran sijaan ostaa edullinen pokkari. Siinä ei ainakaan pääse putoamaan korkealta, jos kamera sattuisi häviämään.

Joonas Keränen ja Jouni Jalonen aikovat viettää keskiviikkona 18.4. Studio Rauman virallisia avajaisia. Miehet löysivät yritykselleen erinomaisen liiketilan Kauppakadun varrelta, pikkutalosta, jossa viimeksi toimi teehuone.

– Tämä on pieni mutta huonekorkeutensa ansiosta kuitenkin hyvin avara tila. Lisäksi isot pohjoisen puolen ikkunat antavat tilaan hyvän valon, Jouni Jalonen toteaa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.