Heidi tarttui Pyhärannan Kievari & Campingin ruoriin

Pyhärannan Kievari & Campingista vetovastuun ottanut Heidi Lavi aikoo kehittää aluetta enemmän koko perheen ajanviettopaikaksi. Paikassa vietetään avajaisia lauantaina 25.5.. Kuva: Elina Helkelä

– Fiilikset ovat innostuneet ja odottavat. Suonissani sykkii kuitenkin yrittäjän verta, joten nyt tuntuu hienolta, että jatkossa olen kokonaisvastuussa paikan kehittämisestä, Pyhärannan Kievari & Campingin tuore yrittäjä Heidi Lavi toteaa.

Heidi jatkaa nyt Pyhärannan leirintäalueella isänsä Veikko Lavin aloittamaa yritystoimintaa.

– Isä teki täällä hurjasti töitä kuluneiden 10 vuoden aikana. Hän muun muassa toteutti isot maanrakennustyöt, laajensi saunaa ja rakensi laiturin ja terasseja. Nyt on minun vuoroni jatkaa paikan kehittämistä.

Pyhärannan Kievari ja Camping on tuttu paikka Heidille. Hän kertoo olleensa 10 vuoden aikana ”enemmän ja vähemmän töissä” leirintäalueella ja ravintolassa, vaikka hän onkin puutarhuri varsinaiselta ammatiltaan.

– Tämä ensimmäinen kausi yrittäjänä tuli minulle nyt vähän pikaisesti. Siksi emme ehdi tekemään enää täksi kesäksi kovin merkittäviä kunnostustöitä. Nyt olemme lähinnä keskittyneet ympäristön ja nurkkien siistimiseen.

Heidi aikoo kehittää paikkaa enemmän koko perheen ajanviettopaikaksi, vaikka suositut viikonlopun karaokeillat säilyvätkin ohjelmistossa.

– Panostamme enemmän kahvilapuoleen ja kunnostamme viereisen leikkikentän, joka avataan samalla kun koko paikan avajaisia vietetään, eli lauantaina 25. toukokuuta.

Avajaispäivänä Kievarin ja Campingin alueella on myös peräkonttikirppis sekä muuta koko perheen ohjelmaa.

Pyhärannan leirintäalueella on lähes 100 vaunupaikkaa ja 10 leirimökkiä. Saunominen sisältyy yöpymishintaan.

– Hiekkapohjainen uimarantamme on hyvin lapsiystävällinen. Meiltä saa myös soutupaatin lainaksi, jos haluaa käydä lähistöllä vähän soutelemassa.

Heidi Lavi kehuu paikan yhteisöllisyyttä ja kodikasta tunnelmaa. Pyhärannan Kievarista on muodostunut mukava kohtaamispaikka, jossa viihtyvät kesäisin niin leiriytyjät, pyhärantalaiset kuin alueen kesäasukkaatkin.

– Kesäkuussa olemme avoinna keskiviikosta sunnuntaihin, mutta sitten heinäkuusta alkaen palvelemme joka päivä aamusta iltaan.