Helpotusta tanssijalan vipatukseen – Rauman Tanssitalon toiminta pyörähtää kunnolla käyntiin ensi vuonna

Jussi Jalosen Tanssitalolla järjestämät tanssi-illat pyörähtävät kunnolla käyntiin ensi vuoden alussa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Järjestötalon yhteyteen avattiin marras-joulukuun vaihteessa pub Saluuna ja koko kompleksi kantaa nyt nimeä Rauman Tanssitalo. Tanssittu on jo Tauskin sekä Kari Hirvosen & Onnentähden tahtiin.

– Järjestötalon puolella tanssitaan, ja Saluunan puolella voi istuskella lasillisen äärellä. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta siitä, ettei järjestötalon tanssien puolelle saa mennä mukien kanssa, yrittäjä Jussi Jalonen kertoo

Tällöin ei juoma läiky eivätkä tanssiaskeleet liimaudu tahmaiseen lattiaan kiinni.

Tarkoituksena Jalosella on järjestää tanssi-iltoja jatkossa kahdesti kuukaudessa.

– Tämä loppuvuosi laitellaan vielä viimeisiä paikkoja kuntoon, ja kunnolla toiminta aloitetaan alkuvuodesta. Siihen asti Saluuna on auki silloin, kun järjestötalon puolella järjestetään heidän tanssejaan, Jalonen kertoo.

Idea Tanssitalon avaamisesta syntyi kaupunkilaisten toiveita kuunnellessa.

– Nuorispaikkoja kaupungista löytyy, mutta päälle viisikymppisillä ei oikein ole menopaikkoja, Jalonen tuumailee.

– Monet käyvät Raumaltakin Harjavallan Valtatie 2:lla, mutta nyt tanssiakseen voi vain heittää takin niskaan ja tulla oman kaupungin keskustaan, hän jatkaa.

Hän on itse tanssinut joskus enemmänkin, mutta nyt jättänyt harrastuksen vähemmälle.

– Toimin tanssi-illoissa järjestyksenvalvojana, joten en voi kesken töiden lähteä parketille, hän naurahtaa.

Tanssitalo tulee jatkossakin olemaan kotimaisen tanssimusiikin asialla.

Saluunan tiloissa toimi aikaisemmin kebab-pizzeria, jonka keittiötä on pikkaisen viilattu ja itse Saluunan puolen kaikki pinnat on laitettu uusiksi.

– Tarjolle tulee myös karaokelaitteet, ja tilojen vuokraaminen onnistuu esimerkiksi synttäreitä tai muita tapahtumia varten, Jalonen kertoo.

Rauman Tanssitalo, Siikapolku 1.