"Hengästyttävän hyvä kattaus" – Rauma Bluesin ohjelmistoa on kiitelty jo ennakkoon

Rauma Blues täyttää Parpansalin puistoon nousevat telttaravintolan lauantaina letkeällä bluestunnelmalla. Kuva: Elmeri Elo

Rauma Bluesin järjestelyt etenevät tapahtumaviikolla totuttuun tyyliin ja iso osa lipuista menee kaupaksi vasta aivan loppumetreillä.

– Tämä viikko on lippukaupassa se kaikkein kovin viikko, Hannu ”Tunnu” Pärssinen sanoo.

Lippuja oli alkuviikosta jäljellä vielä sekä niin sanottuina tavallisina lippuina että vippilippuina.

– VIP-puoli ruokatarjoiluineen kiinnostaa etenkin yritysasiakkaita, mutta monesti viimeisinä päivinä esimerkiksi pariskunnat tai pienemmät ryhmät päättävät lähteä viettämään iltaa vipin puolelle, Pärssinen sanoo.

– Vipin 150 euron hinta voi tuntua kovalta, mutta kun katsoo, mitä hinnalla saa, on vipin puoli kerännyt joka vuosi ylistystä. Normaalilipun hinta sen sijaan on pysynyt meillä jo samana 55 euron hintaisena viimeiset viisi vuotta, mikä on aika harvinaista nykyään, Pärssinen sanoo.

Kaksi vuotta sitten toteutettu kävijätutkimus Rauma Blueseilla osoitti, että tapahtumaan saavutaan kauempaakin.

– Kyselyyn tuolloin vastanneista yli puolet tulee Rauman talousalueen ulkopuolelta. Tämä näkyy kaupungin hotellivarauksissa ja olemme esimerkiksi jo vuosikausia järjestäneet edestakaisia blueskyytejä Turusta ja Porista Raumalle.

Pääkaupunkiseutu korostuu kävijöissä, eivätkä pohjoissuomalaisetkaan vieraat ole harvinaisuuksia Rauman bluesjuhlilla.

Yksi lauantai-illan kirkkaimmista tähdistä on pääesiintyjäksi kiinnitetty yhdysvaltalainen Shemekia Copeland. Hänen lisäkseen lavalle nousevat myös John Primer & The real deal blues band, John Németh, Trickbag sekä Wentus blues band.

– Tämän vuoden esiintyjät ovat kahmineet siinä määrin kansainvälisiä bluespalkintoja, että alan asiantuntijat ovat suorastaan haukkoneet henkeä, miten kova kattaus Raumalle on saatu, Pärssinen sanoo.

Copeland palkittiin toukokuussa 2019 kahdella Blues Music Awardilla: Vuoden albumi ja vuoden nykyaikainen blueslevy, molemmat viime elokuussa julkaistusta America’s Child -levystä.

– Meillä ei ole ollut haasteita saada kovan luokan artisteja Raumalle, joskin olemme joutuneet lukemaan tarkasti heidän raidereitaan ja takahuonevaatimuksiaan. Esimerkiksi juuri Shemekia Copelandin raideri käytiin kohta kohdalta läpi ja agentin välityksellä hänelle kerrottiin, ettei telttaravintolassa ole erillistä pukuhuonetta, mutta artistien kuljetukset esiintymispaikalle on järjestetty suoraan hotellilta, Pärssinen kertoo esimerkkinä.

Lauantaisen pääkonsertin lisäksi bluestunnelmaan virittäydytään jo perjantain klubeilla.

– Klubeilla käyvät pääasiassa samat musiikin ystävät, jotka saapuvat myös lauantain pääkonserttiin, Pärssinen kertoo.

Lauantain pääkonsertissakin esiintyvä John Primer kapuaa lavalle jo perjantaina, jolloin The Accordin to John Primer esiintyy

Café Salissa klo 19. Perjantain blues-ilta jatkuu ravintola Buena Vistassa kello 20.30 Haavisto, Roots & Partanen Play Elmore -kokoonpanon tahdissa.

Blues-klubien sarjan päättää perjantaina ravintola Kalliossa Ilkka Rantamäki & The Bluesbrokers feat. Jukka Gustavson kello 22.30 alkavalla keikalla. Liput ovelta 10 euroa.

Rauma Bluesin ennakkoklubit perjantaina 9.8. ja pääkonsertti lauantaina 10.8. klo 17 alkaen.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Elokuu on kulttuurin superkuukausi: Rauma Blueseilla ja Blue Sea Film Festivaleilla tähdet eivät jää etäisiksi

Kärkinimiä myös Rauma Blues -klubeilla

Shemekia Copeland täydentää Rauma Bluesin pääkonserttia

Rauma Bluesissa kaksi Amerikan Johnia: John Primer ja John Németh