HesaÄijä herkistyi: uudella kappaleella lauletaan ystävyydestä

HesaÄijä eli Marios Kleovoulou sanoo aina olleensa porukan pelle ja näkee itsensä vahvasti viihdyttäjänä. Perjantaina julkaistavalla uudella kappaleellaan hän kuitenkin haluaa rikkoa kuvaa, joka ihmisillä hänestä on.

Poikkeuksellinen kevät sai HesaÄijän, helsinkiläistyneen raumalaisen Marios Kleovouloun pohtimaan elämän tärkeitä rakennuspalikoita. Niistä syntyi perjantaina julkaistava uusi kappale, Naamat, joka esittelee toisen puolen humoristisista somevideoistaan tunnetusta muusikko-koomikosta.

Tämä on vähän herkempi laulu, mitä multa ehkä odotetaan ja hyvä niin. Tykkään yllättää ihmisiä sekä rikkoa ennakkoluuloja, ja mielestäni tällä uudella kappaleella onnistuttiin siinä.

– Tosin biisin nimestä voisi päätellä, että nyt se on tehnyt kaikkien aikojen ryyppybiisin, artisti nauraa.

HesaÄijä sanoo kuitenkin pitävänsä kappaleen hauskasta kaksoismerkityksestä.

Erilainen biisi syntyi erilaisena keväänä: korona vei HesaÄijältäkin keikat alta.

– Kun koko maailma pysähtyi, mietin itsekin, millainen olisi biisi, joka syntyisi tästä ajasta.

Aiheeksi nousi ystävyys ja pitkäaikaisten ystävyyssuhteiden ylläpitäminen.

– Ystäviä ei ole nyt päässyt tapaamaan, mutta yhteyttä on pidetty koko ajan.

Kappale liittyy läheisesti myös 34-vuotiaan artistin koti-ikävään, joka hänen mukaansa vain kasvaa iän karttuessa.

Biisinsä tunnelmaa hän kuvailee ” ystävien kesken vietetyksi kesäillaksi mökillä auringon laskiessa.” Kleovouloun ystäväpiiri on laaja, ja moni parhaista kavereista asuu yhä Raumalla.

Yhteyttä he pitävät jo kymmenen vuotta sitten perustetussa whatsapp-ryhmässä, Prestige world widessä, joka on saanut nimensä koomikko Will Ferrelin tähdittämästä Velipuolet-elokuvasta. Nimi on peräisin Ferrelin, ystävien mukaan maailman parhaimman koomikon, elokuvassa perustamasta viihdytysfirmasta.

– Pidämme yhteyttä päivittäin. Just tänäänkin laitoin ryhmään kuvan toisessa silmässä olevasta näärännäpystä, naamani on ihan turvonnut ja muut ovat kommentoineet, että olenko laittanut botoxia silmääni.

Ryhmässä viljellään huumoria, mutta puhutaan myös vakavista asioista.

Ystävät HesaÄijä nostaakin korkealle.

– Myönnän ihan suoraan, että vaimon ja äidin ohella ystävillä on ollut suuri merkitys siihen, millainen ihminen minusta on kasvanut.

Kevät on soljunut HesaÄijällä monien muiden artistien tavoin tavanomaista rauhallisemmin: Raumalla hän piipahti vapun tienoilla, jolloin hän osallistui Iso-Hannusta striimattuun Vappu yhdessä -tapahtumaan.

Kesä näytti ennen koronaa vilkkaalta.

– Oli tulossa isoja keikkoja, kuten Kalajoen juhannus. Ensimmäistä kertaa olisi ollut isolla lavalla oma setti bändin kanssa.

Artisti ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan tilannetta, ja hän lähti mukaan myös Lauri Tähkän Toivon kärki -kokonpanon virtuaalivideolle Uuden edessä.

– Tilanne on mikä sen on ja kaikki ollaan samassa veneessä. Olen kirjoitellut studiolla uusia biisejä ja liikkunut tosi paljon luonnossa. Hesalaiset puistot ovat tulleet tutuiksi.

Keikkoja ovat korvanneet muutamat striimatut esiintymiset, joita artistilla on tulevana viikonloppunakin kaksi Ne eivät hänen mukaansa juuri eroa tavallisista esiintymistä.

– Esiintyessä siirtyy sellaiseen omaan mielentilaan, mutta keikat ovat nyt kyllä välillä tuntuneet aavemaisilta, kun niistä puuttuu kanssakäyminen yleisön kanssa.

HesaÄijä ponnahti julkisuuteen videoillaan sosiaalisessa mediassa. Nykyään häntä seuraa Instagramissa jo lähes 27 000 ja Facebookissa yli 57 000 ihmistä.

Rauman murteesta brändin itselleen kehittänyt Kleovoulou kokee roolinsa viihdyttäjänä.

– Olen se kaveriporukan pelle, ja se sama rooli on pysynyt päällä koko ajan. Mulle ei ole suotu häpeän lahjaa eikä mua pelota nauraa itselleni.

Artistina hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa DJ Oku Luukkaisen kanssa tehty platinaa striimannut hittibiisi 7300 päivää (feat. Erika Vikman & Danny), Terassilta lentoon, Sauna lämpee sekä Pakettimatka.

Uusien biisien julkaiseminen jatkuu perjantaina julkaistavan Naamat-kappaleen jälkeen.

– Uutta on tulossa ehkä jo loppukesästä. Toisaalta en pidä kiirettä, teen kappaleita, jotka jatkavat edellisen tarinaa.

Ai niin, HesaÄijä ei enää ole hesalainen, sillä jo puolitoista vuotta on vierähtänyt Espoon puolella. Siellä hän viihtyy mainiosti.

– Espoo on kuin iso Kappelinluhta.

Lisää aiheesta

Hesa-äijän koronaparta leikataan vasta, kun ensimmäinen livekeikka yleisölle koittaa