Ihoden Asema avasi ovensa

Ira Friberg (vas.), Maria Silver, Jemina Hannula ja Anu Sirama toivottavat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Ihoden Asemaan. Arkisin paikka on avoinna kello 5.30-21, lauantaisin 8-20 ja sunnuntaisin 8-18. Kuva: Elina Helkelä

Pyhärannan Polttilassa, kasitien varressa sijaitseva legendaarinen ”Ihoden yöbaari” on saanut uudet yrittäjät Riku Silveristä ja Petri Rantasesta.

Ihoden Asema -nimellä nykyisin toimiva kahvila-ravintola palvelee lähiseudun työpaikkaruokailijoita sekä muita hyvän ruuan ja leivonnaisten ystäviä aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Yrityksessä mukana olevan Rikun vaimon Maria Silverin mukaan ihmiset olivat harmitelleet sitä, ettei hyvällä liikepaikalla ollut enää mitään toimintaa sen jälkeen, kun edellinen yrittäjä lopetti siellä baaritoiminnan heinäkuun lopussa.

– Mieheni Riku ja Petri Rantanen ostivat tämän kahvila-ravintolan sekä viereisen huoltoasemarakennuksen, joten minulle taisi jäädä kahvila-ravintolan käytännön asioiden hoito, Maria naurahtaa.

Ennen uuden paikan avaamista piti ravintolan keittiötiloissa tehdä suuri remontti.

– Kaadoimme täältä seiniä ja uusimme kaikki pinnat, tekniikan ja kalusteet. Tästä kuoriutuikin lähes täysimittainen laitoskeittiö, Maria toteaa.

Ihoden Aseman ovet avattiin ensimmäistä kertaa nyt maanantaina, ja paikalle saapui heti runsaasti lounasruokailijoita, vaikkei kahvila-ravintolaa ole vielä ihmeemmin mainostettukaan.

Lounasta Ihoden Asemalta saa arkisin kello 10–14. Kahvila-ravintolan ruokavalikoimaan kuuluvat myös erilaiset grilliruuat.

Yritys työllistää kokin ja kaksi muuta työntekijää sekä muutaman osa-aikaisen työntekijän.

Maria on itse muualla päivätöissä, mutta tarvittaessa hän tuuraa työntekijöitään ja hoitaa yrityksen juoksevia asioita.
Ravintolatyöstä hänellä on aiempaa kokemusta kahdeksan vuoden ajalta, jolloin hän oli raumalaisessa ravintolassa töissä.

Maria Silver kertoo olevansa Ihoden Aseman toiminnassa mukana suurella mielenkiinnolla. Toiveena on myös huoltoaseman mahdollinen avaaminen.

– Olen aina pitänyt ravintolatyöstä. Tietenkin on vielä paljon mietittävää ja kehitettävää. Kuuntelemme asiakkaiden mielipiteitä ja niiden pohjalta viemme toimintaamme eteenpäin, Maria Silver toteaa.

Hän mainitsee Ihoden Aseman valttikorteiksi helpon saavutettavuuden vilkkaasti liikennöidyltä kasitieltä, mukavan henkilökunnan sekä tietenkin hyvän ruuan ja leivonnaiset.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme raumalaisyritysten uusista kuulumisista ja merkkitapahtumista.