Iiro Koski on Vuoden raumalainen

Vuoden raumalaiseksi äänestetty Iiro Koski leikkaa kakkua juhlatilaisuudessa, jossa hänelle luovutettiin Vuoden raumalainen 2017 -kunniakirja. Iirolla on yllään "prototyyppi" suunnittelemastaan Raum Rome Paris -hupparista. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Raum Rome Paris -logon sekä sillä varustettuja tuotteita suunnitellut nuori yrittäjä Iiro Koski on Vuoden raumalainen 2017.

Hän sai äänestyksessä Raumalaisen lukijoilta 9 42 ääntä, mikä on 22 prosenttia kaikista 4 363 annetusta äänestä.

– Tuntuu todella hyvältä. Tämä on minulle hieno henkilökohtainen meriitti, toteaa Vuoden raumalainen -kunniakirjan ja kukat vastaanottanut Koski.

Heti perään hän muistaa kiittää äänestäjiään, asiakkaitaan, yhteistyökumppaneitaan ja someseuraajiaan, joiden aktiivisuudella voitto heltisi varsin tasaväkisessä äänestyksessä.

– Minulla ei ensin ollut mitään hajua siitä, että minua oli edes ehdotettu kisaan. Kun sitten näin kuvani Raumalaisessa, en ottanut ehdokkuudesta mitään paineita, hän naurahtaa.

Iiro kertoo kuitenkin mainostaneensa asiaa ahkerasti myös sosiaalisessa mediassa, "koska olihan kyseessä kisa".

Hieman reilu vuosi sitten Iiro Koski hahmotteli ensimmäiset kuvat Raum Rome Paris -logosta. Sen jälkeen asiat alkoivat edetä vauhdilla, ja jo helmikuun loppupuolella ensimmäiset tuotteet, eli kangaskassi, juliste, t-paita ja postikortti, näkivät päivänvalon.

Maaliskuussa Iiro perusti toiminimen, IK Designin. Nyt hänen suunnittelemiaan tuotteita on markkinoilla yhdeksän erilaista, ja keväällä on tarkoitus vielä laajentaa tuotevalikoimaa.

– Tämä kevättalvi menee kuitenkin vielä tiiviisti opinnäytetyön parissa, sillä tavoitteenani on valmistua keväällä SAMKin liiketalouden puolelta myynnin ja markkinoinnin osaajaksi. Näin lupasin presidentillekin, Iiro nauraa ja viittaa viime viikkoiseen tapaamiseen presidentti Sauli Niinistön kanssa tämän vaalikiertueella.

Pallo-Iirojen maalivahtinakin tunnettu Iiro Koski pitää parhaillaan jalkapallouraansa "jäissä", sillä Raum Rome Paris -tuotteiden suunnittelu ja markkinointi ovat vieneet hänen ajastaan suurimman osan.

– Koko viime kesän väänsin näitä ja olin iltatoreilla myymässä tuotteitani. Matkan varrella olen oppinut, että yrittämisessä on paljon samaa kuin urheilussa. Päällimmäisenä niissä molemmissa on kova työnteko.

Hänen mukaansa niin urheilussa kuin yrittäjyydessäkin pitää myös jatkuvasti kehittää ja haastaa itseään.

Tuoreena esimerkkinä yritystoiminnan kehittämisestä on Iiron suunnitelmat oman verkkokaupan perustamiseksi.

– Haluan, että Raum Rome Paris ei jäisi pelkäksi tähdenlennoksi. Verkkokauppa helpottaisi suuresti tuotteiden markkinointia ja jakelua.

Tradenomin paperit saatuaan Iiro Koski aikoo ryhtyä etsimään työtä "jostain", sillä hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa kuuluu ajatus ammatista myynnin ja markkinoinnin sekä graafisen suunnittelun parissa, urheiluakaan kokonaan unohtamatta.

Tasainen kolmen kärki

  • Vuoden 2017 äänestyksessä annettiin seitsemän ääntä enemmän kuin edellisvuonna.
  • Nyt äänimäärä oli 4 363, kun se edellisvuonna oli 4 356.
  • Viimeisimmässä äänestyksessä oli hyvin tasainen kolmen kärki: Voittaja Iiro Koski sai 942 ääntä, toiseksi tullut Satakunnan pelastuslaitoksen Mikko Puolitaival 864 ääntä ja kolmanneksi sijoittunut RU:n nuori keihäänheittäjä Julia Valtanen 846 ääntä.
  • Vuoden raumalaiseksi on tähän mennessä valittu: Uljas Mäkelä, Raimo Vuoristo, Leo Laine, Jukka Koivisto, Janne Grönvall, Petr Briza, Guido Kriik, Jarmo Koski,
  • Eila-Marja Törmä, Hannu Heino, Olli-Pekka Heinonen, Mikko Viljanen, Raimo Vuoristo, Pertti Grönman, Petri Vehanen, Jenni Ranta, Markku Jalonen, Esa Saurama, Timo Julkunen, Markus Niemelä, Anne Lehtomäki-Koskinen, Sinikka Kettunen, Iida Lampi, Keijo Ahorinta, Raumam Boja, Antti Raanta, Jani Pakkanen, Hesa-äijä eli Marios Kleovoulo, Jari Mäkilä ja Iiro Koski.

Ulla Sundelin voitti matkalahjakortin

  • Kaikkien Vuoden raumalaista äänestäneiden kesken arvottiin tänäkin vuonna 5 00 euron arvoinen Matkapoikien matkalahjakortti.
  • Arvonnassa onni suosi raumalaista Ulla Sundelinia.
  • Kiitokset kaikille äänestäjille!

Lisää aiheesta

Pallo-Iirojen paidasta tuttu Iiro Koski suunnitteli Raum Rome Paris -logon - nyt hän painaa kangaskasseja käsin