Ikimuistoinen reissu: "Kun on töissä MM-kisoissa, kokee kisatunnelman ihan eri tavalla kuin tavallinen katsoja"

- Kun on töissä MM-kisoissa, kokee kisatunnelman ihan eri tavalla kuin tavallinen katsoja, Sanna Alanenpää sanoo.

Lahden maailmanmestaruushiihtojen organisaatiossa työskentelee kaksi ohjelma-assistenttia. Toinen heistä on Raumalla kolme vuotta asunut ja Rauman opettajankoulutuslaitoksessa opiskeleva Sanna Alanenpää.

Alanenpää kuuluu oheisohjelmaa kisoissa järjestävään organisaatioon. Hän on auttamassa lasten oheisohjelman järjestämisessä. Toimintamuotoja ovat Röllin talvimaa, Heurekan tiedesirkus ja puuhaparkki. Varsinaiset oheisohjelman toiminnan pyörittäjät ovat Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Pajulahden urheiluopiston liikunnanohjaajaopiskelijat.

Alanenpää hakeutui puolitoista vuotta sitten vapaaehtoiseksi työntekijäksi MM-kisoihin, koska hänellä on urheilullinen tausta ja kiinnostusta maastohiihtoa kohtaan.

Hän on ollut SM-tason hiihtäjä, ja hän on suorittanut maastohiihdon valmentajatutkinnon ensimmäisen tason.

Sanna Alanenpää on lähtöisin Pohjois-Suomesta, ja hänen seuransa on Aavasaksan Urheilijat.

Alanenpää ei ole aiemmin ollut töissä MM-kisoissa, mutta SM-kilpailuissa hän on työskennellyt. Seuraavaksi hän osallistuu Suomen Cupin järjestelyihin media-akkreditoinnissa Ylitorniolla 8.–9. huhtikuuta..

– Ikimuistoinen reissu, Alanenpää kuvaa työrupeamaansa Lahdessa.

– Kun on täällä töissä, näkee kisat ja kokee kisatunnelman ihan eri kulmasta kuin katsoja. En varmaan ikinä enää koe tällaista.

– Ja kun on tapahtuman sisällä, näkee myös sen, miten kisat on rakennettu, Alanenpää mainitsee ja kuvailee työtään kisoissa rennoksi ja mielekkääksi.

Alanenpään työpäivän pituus MM-kisoissa on kahdeksan tuntia. Keskivertokatsoja on hänen mukaansa kisapaikalla 3–4 tuntia kerrallaan.

Alanenpää opiskelee Raumalla luokanopettajaksi. Hän opiskelee myös liikunnan perusopinnot ja pätevöityy alakoulun liikunnanopettajaksi.