Iltatorit käynnistyvät VAU!-kesäyrittäjien johdolla

Rakastunut Raumaan -kauppiaiden viestintäkoordinaattori Pauliina Tanttu ja tapahtumakoordinaattori Outi Lehtorinne kertovat, että 9. heinäkuuta Rauman iltatorilla on pehmolelujen sairaalavastaanotto. Tarkastuksessa käyneet potilaat saavat mukaansa omat neuvolakortit. Kuva: Juha Sinisalo

Kesä ilman leppoisaa torielämää on kuin kuuma grilli ilman tirisevää makkaraa.

Onneksi Rakastunut Raumaan -kauppiaat huolehtivat taas siitä, että Rauman Kauppatori on kesällä mukava pistäytymispaikka niin päivällä kuin ilta-aikaankin.

Iltatorit pyörähtävät käyntiin ensi tiistaina 2.7., ja iloista kesätoritoimintaa jatketaan elokuulle asti.

– Iltatorit ovat perinteisesti tiistaisin ja torstaisin. Lauantaisin paikalliset yhdistykset esittelevät toimintaansa yhdistystoreilla, ja sunnuntaisin on kaikille avoin sunnuntaikirppis Rakastunut Raumaan -kauppiaiden viestintäkoordinaattori Pauliina Tanttu kertoo.

Tiistaisin ja torstaisin iltatoriaika on kello 16–20, lauantaisin kello 10–13 ja sunnuntaisin kello 12–16.

Rauman nuoret VAU!-kesäyrittäjät avaavat iltatorit ensi tiistaina. Paikalla on myös Rauman seudun 4H-yhdistys.

Kesän kuluessa torilla on luvassa monenlaista ohjelmaa, kuten 4.7. järjestettävät toritanssit, joita tahdittaa Stonewalls-yhtye.

– Ryhdyimme heti vuoden alussa suunnittelemaan tämän kesän iltatorien ohjelmaa ja teemoja. Pitkin kevättä saimme sitten lyötyä lukkoon suurimman osan esiintyjistä. Onneksi meillä on monen toimijan kanssa jo pitkä yhteistyö, joten ohjelman kokoaminen oli varsin helppoa, tapahtumakoordinaattori Outi Lehtorinne selvittää.

Lehtorinteen mukaan joka vuosi iltatoreilla on ollut joitakin uusia teemoja. Esimerkiksi tiistaina 9.7. iltatorille saapuu

Pehmolelusairaala, jossa pitävät vastaanottoa lääkärikeskus Minervan lääkäri ja sairaanhoitaja. He tekevät pehmoleluille terveystarkastuksia. Tarkastuksessa käyneet potilaat saavat mukaansa omat neuvolakortit.

Iltatorilla pääsee laulamaan myös karaokea. Torstaina 11.7. lauletaan ensin yhdessä trubaduuri Pasin johdolla, ja myöhemmin on Joken karaoke.

Maanantaina 22.7. Iltatorilla on karaokekirkko ja karaokeyhteislaulutilaisuus.

– Nuorille suunnattu bänditapahtuma ToriRock järjestetään Pitsiviikon tiistaina 23.7. Se on mukava tapahtuma, jossa nuorten bändit pääsevät esille, Lehtorinne kertoo.

Mustan Pitsin Yönä toriohjelmaa on kello 16–20, ja lauantaina 27.7. vietetään lasten lauantaita.

Iltatorit huipentuvat elokuussa, kun lauantaina 17.8. Kauppatorilla vietetään illanistujaisia. Musiikin ja valoshown ohella voi ruokailla yhteisen pöydän ääressä joko omista eväistä tai ravintolan take away -annoksista nauttien.

Sunnuntaikirppisten ja iltatorien kaikille avoimet myyntipaikat maksavat 5 euroa / myyntipaikka, lisätila alkaen 3 euroa.

Toripöydät sisältyvät paikan hintaan. Pauliina Tanttu ja Outi Lehtorinne huomauttavat, että myyntipaikat jaetaan aina saapumisjärjestyksessä, joten liikkeellä kannattaa olla ajoissa.

Myyntipaikkatiedusteluihin vastaa torivalvoja, puh. 040 824 6400 tai torivalvoja@raumanyrittajat.fi.

Kaikkien iltatorien ohjelmat löydät Rakastunut Raumaan -sivustolta.