Iskelmätykitystä Rauman kesässä, miks ei!

Laura Voutilainen aprikoi Miks ei? Rumputahdeista vastaa Hannes Pirilä. Kuvat: Mirja Kauppila-Laine

Raumalaisilla kevyen musiikin ystävillä tuppasi viime viikonvaihteessa pitämään kiirettä. Vähintäänkin monessa paikassa olisi pitänyt olla yhtä aikaa.

Samaan aikaan, kun täyteen väkeä ahtautuneella Savilanpuiston areenalla viihdytti ilmaiskonsertissa Anna Puu, saivat vähän pienemmälle kuuntelijajoukolle musisoida muiden muassa pitkän linjan konkarit Danny, Frederik ja Tapani Kansa.

Muusikot viihdyttivät kaduilla ja pihoilla pitkin poikin Raumaa vaeltavia Mustan Pitsin yön vieraita.

Lauantaina kansa löysi Parpansalin Iskelmä-konserttiin virvoittavien juomien äärelle, ja illan käynnistäneen Laura Voutilaisen toivoma kesähikikin irtosi.

Lauantain artistikattaus kokosi Iskelmä-konserttiin innostuneista suomalaisen musiikin ystäviä.

Eturiviin Lauraa kuuntelemaan asettunut Hanna Ismälä koki yllätyksen heti ensitahdeilla. Rumpujen takana näkyi tutunoloinen mies.

– Ihan varmasti se on mun parhaan kaverini veli Äyhöltä. Varmasti on. Sen verran tiheään kävin siellä vuosia sitten. Uotilanrinteellä se kävi koulua. Upeasti soittaa, kehui Ismälä.

Ja oikein tunnisti Hanna. Taitava mies rummuissa on raumalainen Hannes Pirilä.

Kansa viihtyi, kun Laura runsaan tunnin settinsä aikana vei tunnelmasta toiseen. Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun Voutilaisen tyttö Hollolasta 1993 meni koelauluun. Kerran singahti listoille ja sen jälkeen laulaja onkin saanut esittää sen useampaankin kertaan.

Jari Sillanpää suuntasi suoraan Rauman keikalta vielä illan pääesiintyjäksi Turkuun.

Jari Sillanpää on yksi kesän ahkerimmista keikkailijoista. Raumaltakin hän ehti vielä myöhäisillaksi Turkuun päättämään Down By The Laituri -festivaalit.

Rutiini kuljettaa rautaista ammattilaista, vaikka Raumalla yleisö ei hurjimpiin fanituksiin innostunutkaan. Tutut listahitit seurasivat toistaan ja pyrotekniikka hoiti räiskeen.

Raumalaisyleisö piti kiinni omistaan eikä tavaroita heitelty lavalle.

Hämärtyvälle mökkitielle kuulijoita kuljettanut Arttu Wiskari kertoi edellisellä Rauman-reissullaan keikkailleensa Putkassa.

Sisukkaasti iskelmäkansa jaksoi kulkea Freemanin, Virve Rostin ja Menneisyyden vankien kanssa keskiyön tunneille asti.