Iso yllätys: Rauman sataman laajennus voi viivästyä kolmekin vuotta

Rauman satama sai aluehallintovirastolta hyväksynnän pilaantuneiden ruoppausmassojen stabilointisuunnitelmaansa. Se oli viimeinen puuttuva palanen Petäjäksen konttisataman ja konttilaiturin lupaprosessissa. Työt oli tarkoitus aloittaa jo ensi kesänä. Mutta:

- Iso yllätys oli, ettei Avi antanut aloituslupaa ennen päätöksen lainvoimaiseksi tuloa. Tästä tuli valituskelpoinen päätös, mikä mahdollisesti lykkää hanketta jopa kolmella vuodella, pahoittelee Rauman satamajohtaja Hannu Asumalahti.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski vetosi tunteikkaasti kaupunkilaisiin, jottei valituksia tehtäisi.

- Nyt olisi aika ottaa käyttöön Rauma-henki ja kantaa vastuu. Satama on aivan ratkaiseva lenkki Rauman elinkeinoelämän monipuolistamisessa ja työpaikkojen luomisessa. Satama työllistää suoraan tuhat ihmistä. Niin suuria keskittymiä ei Suomeen enää synny, hän sanoi.

Sataman suurimman operaattorin Europortsin (Rauma Steve) toimitusjohtaja Matti Esko on erittäin huolestunut tilanteesta.

- Konttiliikenne kasvaa kaikkein nopeimmin, eikä ole mitään syytä olettaa, ettei kasvu jatkuisi. Rauman sataman Petko-projekti on meille äärimmäisen tärkeä, Esko sanoi naama peruslukemilla.