Isot pikkujoulutapahtumat vetävät väkeä

Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Vesala esiintyy tänään Kivikylän Areenan Superpikkujouluissa kello 22. Kuva: Viivi Huuska

Tänä jouluna Raumalla ja lähiseuduilla juhlitaan pikkujouluja isoissa massatapahtumissa.

Pari viikkoa sitten Laura Voutilainen ja Lauri Tähkä täyttivät Euran urheilutalon ja tänään ovet avautuvat Kivikylän Areenassa pikkujoulujuhlijoille, joita riittää.

Ensi viikon lauantaina Lauri Tähkä täyttää Laitilan Finnlamex-hallin pikkujoulukansalla.

– Pidän epätodennäköisenä, että ovelle jäisi lippuja myyntiin, Koko kansan pikkujoulut -tapahtumaa Laitilaan järjestävä Robert Sainio kertoo positiivisesta lipunmyyntitilanteesta.

Mikä isoissa pikkujoulutapahtumissa houkuttelee?

Koko kansan pikkujoulut on ensimmäinen iso yleisötapahtuma, joka vuosi sitten avatussa Finnlamex-hallissa järjestetään.

– Pikkujoulut vetävät niin hyvin porukkaa näillä seuduilla, kun niitä juhlitaan sellaisena aikana, jolloin muita tapahtumia ei oikein ole.

– Isot pikkujoulutapahtumat ovat myös firmoille helppoja, kun ruoka ja ohjelma kuuluvat samaan pakettiin, Robert Sainio jatkaa.

Sainion mukaan vähintään puolet tapahtuman asiakkaista ovat yrityksistä. Illallispaketit myytiinkin loppuun varsin nopeasti.

Lauri Tähkä valikoitui Koko kansan pikkujoulut -tapahtuman tähdeksi melko myöhään.

– Oli hyvä tuuri, että Laurin keikkakalenterista löytyi tilaa, vaikka vähän myöhään oltiin liikkeellä. Onhan hän kevyen musiikin suosituimpia tähtiä, Robert Sainio pohtii.

Sainio vakuuttaa, että Laitilan uudessa monitoimihallissa järjestetään jatkossakin tapahtumia, jos kokemukset ovat positiivisia.

– Vain taivas on rajana. Laitilassa voisi järjestää vuodessa 2–3 samankaltaista tapahtumaa.

Kivikylän Areenassa tänään järjestettävien Superpikkujoulujen liput ovat käyneet myös hyvin kaupaksi.

Tänä vuonna Superpikkujoulujen tähdiksi on kiinnitetty JVG ja Vesala.

Ensimmäistä kertaa pikkujoulujen historiassa illan aikana nähdään myös teatteria, kun alkuiltaan on sijoitettu Lasilliset Juicea -musikaali.

- Pikimustan perjantain lipputarjous sai ihmiset hienosti liikkeelle, ja Lukon toimistolla jonoa oli ihan ulko-ovelle asti. Lippujen ennakkomyynti on nyt ennätysvauhdissa. Näillä näkymin Superpikkujoulujen kävijämäärä tulee olemaan reilut 2 000, Rauman Lukon tapahtumapäällikkö Mikael Eklöf laskeskelee.

Tämän vuoden lippukaupassa on aiempiin vuosiin verrattuna yksi uusi piirre - tällä kertaa myynnissä on myös erikseen myöhäisillan lippua ainoastaan JVG:n keikalle.

- Monet viettävät tähän aikaan vuodesta pikkujouluja ja alkuillasta saattaa olla muutakin ohjelmaa. Tällöinkin juhlijoita saattavat kiinnostaa meidän loppuillan artisti, mutta täyden lipun hinnan ostaminen siihen aikaan ei ole enää houkuttelevaa.

Näin ollen päätimme laittaa uudentyyppisen myöhäislipun myyntiin, Eklöf kertoo.

Pelkästään JVG:n keikalle pystyy siis ostamaan ovelta edullisemman lipun kello 23 alkaen. Tapahtuma on koko illan K18.

- Olemme onnekkaita, että meillä on tapahtumassa näin kovat kotimaiset artistit. JVG ja Vesala kiinnitettiin Superpikkujouluihin jo noin vuotta ennen tapahtumaa. Kaiken muun ohella tässä viritellään toki myös jo ensi vuoden pikkujouluesiintyjiä, Mikael Eklöf sanoo.