Jasmin on liikuntakeskusyrittäjä koko sydämestään

Jasmin Kuja-Penttilä kertoo aloittavansa Kuntosumpun uutena yrittäjänä ”tosi innostuneena”. Paikka on hänelle entuudestaan tuttu, sillä Jasmin on työskennellyt yrityksen tiskin takana jo seitsemän vuotta. Kuva: Elina Helkelä

Rauman vanhimpiin liikuntakeskuksiin lukeutuva Kuntosumppu sai vuodenvaihteessa uuden omistajan, kun Jasmin Kuja-Penttilä osti Jarno Salolta yhtiön osakekannan.

Yritys oli Jasminille entuudestaan hyvin tuttu, sillä seitsemän vuotta sitten hän tuli hotelli-liikuntakeskuksen vastaanottoon työharjoitteluun – ja jäi sille tielle.

– Olen aina tehnyt täällä työtä koko sydämestäni. Voi sanoa, että suorastaan rakastan tätä paikkaa, Jasmin huokaisee.
Hän kertoo vuodattaneensa muutaman onnen kyyneleenkin astuessaan maanantaina ensimmäistä kertaa yrittäjänä hotelli-liikuntakeskuksen ovesta sisään.

Jasmin Kuja-Penttilä ja Jarno Salo suunnittelivat yrityskauppoja vuoden verran. Jasmin kertoo olleensa alusta asti hyvin kiinnostunut pyörittämään Kuntosumppua itsenäisesti.

Yrittäjäksi ryhtyminen ei siis nuorta naista ihmeemmin jännittänyt.

– En ole koskaan toiminut täällä liikuntaryhmien vetäjänä tai kuntosalivalmentajana. Koen, että vastaanottotyö on minun juttuni, ja siinä työssä Jarno onkin antanut minulle jatkuvasti lisää vastuuta.

Jarno Salo on luvannut kaiken varalta olla kuitenkin seuraavat puoli vuotta Jasminin tukena, mikäli uusi yrittäjä sattuisi kaipaamaan neuvoja yrityksen käytännön asioissa.

Kuntosumppu on vuokralla vuonna 1993 valmistuneessa kiinteistössä osoitteessa Karjalankatu 29. Liikuntakeskuksen puolella on hiljakkoin remontoitu muun muassa kuntosalin lattia, ilmanvaihto ja saunatilat. Seuraavaksi pientä pintaremonttia on tarkoitus tehdä hotellin puolella, jossa on 13 huonetta.

Jasminin mukaan valtaosa hotelliasiakkaista on Rauman seudulla työskenteleviä projektityöntekijöitä. Heitä varten liikuntakeskus herää päivään aamuvarhaisella, sillä arkisin hotelliasiakkaille pitää valmistaa aamiainen jo kello 6:ksi.

Koko liikuntakeskus on avoinna arkisin aamuseitsemästä myöhäisiltaan. Viikonloppuisin vastaanotossa on henkilökuntaa paikalla kello 11:sta alkaen.

Kulunvalvontakortilla asiakkat voivat käyttää kuntosalia lähes kellon ympäri.

Eri ikäiset liikuntakeskuksen asiakkaat voivat harrastaa Kuntosumpussa monipuolisesti liikuntaa, jota vetää reilut 20 ohjaajaa.

Jasmin lupaa, että nykyisten 14 eri ryhmäliikuntamuodon valikoimaan tulee jatkossa myös uudistuksia.

Ryhmäliikunnan ja kuntosaliharjoittelun lisäksi Kuntosumpussa voi pelata sulkapalloa, squashia ja pöytätennistä. Liikuntakeskuksessa on myös solarium ja ilmainen lapsiparkki.

Vuosien kokemuksen perusteella Jasmin Kuja-Penttilä odottaa ”Sumppuun” jälleen vilkasta alkuvuotta.
Asiakkaat ostavat kuukausi- ja kymppikortteja tiuhaan tahtiin, sillä uutena vuotena tehdyt elämäntapamuutoslupaukset pitää lunastaa ja aloittaa vuosi entistä liikunnallisempana.

– Vuodenvaihteen huomaa meillä selvästi lisääntyneenä asiakasmääränä, hän toteaa.

Jasmin Kuja-Penttilä luottaa Kuntosumpun vahvaan tunnettavuuteen Raumalla.

– Kuntosumppu on saavuttanut pitkän toimintansa aikana hyvän jalansijan Raumalla. Aiomme jatkossakin panostaa asiakaslähtöisyyteen ja hyvään palveluun, Jasmin Kuja-Penttilä toteaa ja lupaa mielellään ottaa huomioon asiakkaiden vinkit yrityksen kehittämiseksi.
 

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme raumalaisyritysten uusista kuulumisista ja merkkitapahtumista.