Jenkkiautoilijat juhlivat cruisaillen – letka lähtee liikkeelle Eurajoelta lauantai-iltapäivällä

Eurajoki Cruising ry:n perustaja Tarmo Lehtmets on harrastanut jenkkiautoja jo useamman vuoden. Kuva: Juha Sinisalo

Eurajokelaisten jenkkiautoharrastajien yhdistys Eurajoki Cruising ry on toiminut nyt kaksi vuotta.

Sen perusti virolaislähtöinen jenkkiautomies Tarmo Lehtmets, joka harmitteli sitä, että Satakunnassa on useita autoharrastajien tapahtumia, mutta Eurajoella ei yhtään.

Hän tarttui tuumasta toimeen ja viime vuonna, heti toimintansa alkajaisiksi, yhdistys tempaisi hyväntekeväisyyden merkeissä.

Se toimitti yhteistyössä virolaisen Fullsize Van & Truck Club Of Estonian kanssa virolaiselle lastenkodille tavaraa ja herkkuja.

Tänä syksynä Eurajoki Cruising ja Fullsize Van & Truck Club Of Estonia lahjoittivat 2 000 euroa Keski-Virossa sijaitsevalle Sõrandun VPK:lle.

Palokunnan käyttämä auto vaati pikaista huoltoa, minkä lisäksi vapaapalokuntalaisilta puuttuivat kunnolliset sosiaalitilat. Saamansa rahalahjoituksen turvin VPK voi nyt kohentaa autoaan ja peseytymistilojaan.

Jenkkiautoyhdistysten lisäksi virolaista VPK:ta tukivat Eurajoen Kiinteistöpalvelu,Tuuliohjaimet.fi, Ip-paja, JS Romumetalli ja purkutyöt Oy, Real Vanners ja Viljandi motoklubi.

Tulevana lauantaina Eurajoki Cruising juhlistaa kaksivuotissynttäreitään järjestämällä cruising-tapahtuman.

Kaikille jenkkiautoharrastajille avoimen cruisingin startti on kello 15 Eurajoen ABC:n pihalta.

– Sieltä ajamme letkassa Faltun sahalle, jossa on kahvi- ja makkaratauko. Sen jälkeen siirrymme Laitakariin ja lopuksi vielä Nakkilan Hormiston Verstas Moottorikahvilaan, jossa on illalla Verstas Goes Kustom Kulture -tapahtuma.

– Myös Viron puolelta on tulossa jenkkiautoja cruisailemaan kanssamme, Lehtmets toteaa tyytyväisenä.