Jenkkiautot valtaavat Eurajoen heti vapun jälkeen

Tarmo Lehtmets Dodge Ram -autonsa vieressä odottaa tulevaa perjantaita innoissaan. Kuvassa myös Jonna Käsmä, joka toimii Eurajoki cruisingin some-vastaavana. Kuva: Riina Kaski

Eurajoki saa heti vapun jälkeen uuden jenkkiauto- ja musiikkitapahtuman, kun kaksipäiväinen Eurajoki cruising järjestetään 3.–4. toukokuuta.

Idean isä on eurajokelainen Tarmo Lehtmets, jonka kipinä Amerikan autoihin ja yhteisajeluihin syttyi jo muutamia vuosia sitten.

– Olen käynyt monta vuotta autotapahtumissa, joten sain idean järjestää oma cruising Eurajoelle.

Tapahtumaa varten perustettiin viime lokakuussa Eurajoki cruising ry, jossa on mukana virolaislähtöisen Lehtmetsän ystävät Laura Suominen ja Marko Saaremägi. Neljäntenä järjestelyissä auttaa Jonna Käsmä.

Porukka päätti järjestää kauden ensimmäisen kokoontumisen ja ajelun, koska toukokuun edetessä tapahtumien määrä kasvaa.

Varsinainen cruising-osuus jyrähtää liikkeelle lauantaina kello 16. Jäähallilta suunnataan Kirkkotietä Irjanteelle, josta jatketaan Kaukomäentielle.

Reitin varrelle osuvat myös Sydänmaa, Panelia ja Huhta, jonka jälkeen Irjanteelta suunnataan tällä kertaa Kämpälle.

Muutama kilometri mennään valtatienopeutta 8-tiellä, kunnes käännytään keskustaan Kirkkotielle ja palataan jäähallille Kirkonkylän läpi.

– Reitti oli vaikea suunnitella, koska se ei saa olla ihan lyhyt, ei voi mennä huonokuntoisille teille eikä voi mennä koko reissua metsän keskellä. Matkaa kertyy noin 56 kilometriä, sanoo Suominen.

Isoin toive on, että lauantaina ei sataisi. Järjestäjien mukaan cruisingiin osallistuvien autojen määrää on mahdoton arvioida, mutta parikymmentäkin kelpaisi.

Perjantain tapahtuma jäähallilla on K18. Ovet aukeavat kello 18, ja bändeistä ensimmäinen aloittaa kello 20. Esiintymässä ovat paikallinen Jim Cänä Orchestra sekä virolainen Rockin’ Lady & Her Rivertown Boys.

Lauantaina on iltakuuteen jatkuva koko perheen tapahtuma, jonne voi mennä aamukahdeksasta alkaen. Perheen pienimpiä varten paikalle tuodaan Eurajoen vpk:n kalustoa sekä Kiukaisten Autopelti ja hinauksen hinauskalustoa.

Myös neljän eurajokelaisen kierrätysmateriaaleista rakentama juna kyyditsee alueella lapsia ilmaiseksi kello 8–15.

Etukäteismainoksista poiketen Rauman Lukon pelaajat sen sijaan eivät pääsekään paikalle.

Kunnanjohtaja Vesa Lakaniemi pitää puheen kello 14.30. Autojen kokoontuminen alkaa kello 15 ja tunnin päästä letka lähtee.

Autot palaavat ennen kuutta, ja tasalta alkaa iltapalan tarjoilu, ja tapahtuman ikäraja nousee K18:aan.

Bändeistä ensimmäinen esiintyy kello 20. Rockin’ Ladyn lisäksi lauteille astuvat raumalainen Tsugubirds, joensuulainen The Rebellion ja kankaanpääläinen Scoogie Bros.

– Oli yllätys, kuinka helposti saimme bändit. Enemmänkin olisi tullut, Suominen toteaa.