Joukkueen värit tutuiksi pienestä pitäen

Alvari Lehtinen, 2 kk, saa vanhempiensa mukaan aikoinaan itse päättää, pukeeko hän joskus Rauman Lukon pelipaidan ylleen. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pieni Alvari, 2 kk, näyttää tyytyväiseltä köllötellessään lattialla leikkialustallaan.
Pojalla on yllään tummansiniset potkuhousut ja sinikeltainen body, jossa on Rauman Lukon logo ja teksti: ”Jo vuodesta 2018”.

Rauman Lukko on lahjoittanut tämän vuoden alusta alkaen Lukko-bodyt kaikille raumalaisille vastasyntyneille. Bodyt toimittaa perille neuvolan terveydenhoitaja normaalin kotikäynnin yhteydessä.

– Ajatus bodyjen lahjoittamisesta syntyi, kun mietimme, miten voisimme jalkauttaa uutta brändiämme ja sanomaamme ”Siksi minä olen Lukko” ihan kaikille raumalaisille, vauvasta vaariin, myyntipäällikkö Sallamari Impola kertoo.

Impolan mukaan Lukko haluaa lahjoituksellaan myös kertoa, miten tärkeä kasvattaja ja liikuttaja seura Raumalla on.

– Muistutamme, että kaikki voivat olla Lukko. Toivomme, että mahdollisimman moni perhe löytäisi meidät harrastusmielessä. Tietenkin haluamme myös tuottaa hyvää mieltä kaikille uusille raumalaisille vauvaperheille.

– Olimme aivan ihmeissämme ja tietenkin ilahtuneita, kun neuvolan terveydenhoitaja ilmestyi kotiimme Lukko-tuliaisen kanssa. Olimme saaneet jo vähän aikaisemmin Rauman kaupungin lahjoittaman bodyn. Siinä puolestaan lukee ”Vau, mikä raumlaine sylyvau!”, pikku-Alvarin äiti Mari Lehtinen hymyilee.

Lahjoittaja on liittänyt Lukko-bodypakettiin mukaan myös Lukko-aiheisen värssyn.

Lehtisen perheessä seurataan jääkiekkoa ja Lukon edesottamuksia Mari Lehtisen mukaan ”silloin, kun ehditään”.

– Aika usein kuuntelemme Radio Ramonasta Ripan kiekkoselostusta ja tietenkin seuraamme lajia myös lehdestä. Kyllähän Lukko on sellainen raumalainen must-juttu.

Alvarin tulevaa harrastusta ei ole Lehtisen perheessä vielä pähkäilty.

– Hän saa valita oman lajinsa sitten myöhemmin. Me emme aio häntä mihinkään patistaa, mutta annamme hänelle mahdollisuuksia kokeilla eri lajeja, Mari Lehtinen toteaa.

Rauman Lukko on tähän mennessä lahjoittanut sinikeltaisia bodyja jo yli 250 raumalaisvauvalle.

– Juuri viime viikolla neuvolasta soitettiin ja kerrottin, että heidän varastonsa alkaa olla loppumassa. Vein sinne 11 bodyä lisää, Sallamari Impola kertoo.

Hän ei ole kuullut, että mikään muu jääkiekon liigaseura lahjoittaisi brändituotteitaan vastasyntyneille.

– Emme ole halunneet tehdä itse tästä mitään suurempaa numeroa. Teko puhukoon puolestaan. Olemme kyllä jo päättäneet, että lahjoitamme bodyt myös ensi vuonna syntyville uusille raumalaisille, Impola paljastaa.

"Vau, mikä raumlaine sylyvau" lukee Rauman kaupungin lahjoittamassa bodyssa. Kuva: Mari Lehtinen

Rauman kaupunkikin on jakanut vauvojen bodyja vastasyntyneille raumalaislapsille. Näin on toimittu vuodesta 2013 alkaen eli noin viiden vuoden ajan.

Idea on lähtöisin alun perin Rauma Rohkeilta. Bodyja kampanjoitiin jo hieman ennen Rauman Tarinan ensimmäistä osaa.

Viestintäsihteeri Saija Laaksovirran mukaan bodyja jaetaan nykyään Raumalla noin 370 kappaletta vuodessa. Määrä vaihtelee syntyvyyden mukaan.