Juhlahovi muuntuu Brummin keikka-areenaksi: "Isoimmillaan lava on Olavi Uusivirran esityksessä"

Juhlahoviin rakennettu lava on Sanna Varhon mukaan Olavi Uusivirran keikalla isoimmillaan. Tämän jälkeen sitä pienennetään teatteriesityksiä varten. Tila elää ja muuntuu monta kertaa syksyn aikana. Alkuviikolla salissa oli lavan edustalla vielä kokousruokailijoiden pöytiä. Kuvat: Maija Männistö

Tikkalantiellä Juhlahovissa vietetään ennakoitua kiireisempää syys- ja pikkujoulukautta, kun osa Brummin keikoista ja sinne kaavailluista teatteriesityksistä siirrettiin uusiin tiloihin kulttuurikuppilan elokuisen tulipalon vuoksi.

Palamaan syttynyt jääpalakone savutti Brummin tilat kauttaaltaan noen peittoon, joten Brummissa huhkitaan vielä toistaiseksi siivoustalkoissa.

– Olemme aikaisemminkin ostaneet Markku Pekoselta palveluita Juhlahoviin. Markku tunsi siis meidän tilat ja näin oli helppo aloittaa suunnittelu tapahtumailtojen siirtämisestä Juhlahoviin, Hovi Salesin myyntipäällikkö Sanna Varho kertoo.

Juhlahovin ja Brummin yhteistyö koeponnistettiin käyntiin viime viikonloppuna Fatboyn ja Grippin’ Breezen keikkaillassa.

Tulevana lauantaina lavalle kapuaa Olavi Uusivirta ja lokakuun lopulla Juhlahovissa käynnistyvät teatteriyhdistys Faken Kuumia aaltoja -musiikkiesitykset.

– Tilana Juhlahovi on aivan loistava, sillä se voidaan muuntaa niin moneen käyttötarkoitukseen, Varho sanoo.

– Isoin työ Markulla oli tässä yhteydessä lavan ja valojen rakentaminen Juhlahoviin. Isoimmillaan lava on Uusivirran esityksessä, minkä jälkeen sitä hieman muokataan, hän jatkaa.

Eräänlaista lavarallia syksyn edetessä päästään harrastamaan, sillä Pekosen lavarakenteita käytetään myös muutamissa muissa pikkujoulukauden tapahtumissa Raumalla.

Konserttien ja teatterin lomassa Juhlahovia muokataan esimerkiksi arkisin tarvittaessa kokouskäyttöön tai aamiaisbrunssitilaisuuksiin sopivaksi tilaksi.

Brummissa tehdään siivoustöitä tulipalon vuoksi.

Lavan lisäksi myös Juhlahovin baaritiskiä muokattiin uuteen uskoon.

– Sitä laajennettiin jonkin verran ja esimerkiksi Olavi Uusivirran keikalla otamme lisämyyntipisteitä käyttöön, Varho kertoo.

– Ikkunat pystytään myös peittämään tummilla kaihtimilla, jolloin tilaan saadaan enemmän baarimaisuutta, hän jatkaa.

Avaraa tilaa muokataan keikoilla myös pysty- ja sohvapöydillä. Teatteriesityksissä katsomoon on luvassa puolestaan totuttuja tuolirivejä.

– Toivotaan, että Juhlahovin ja Brummin yhdessä järjestämät tapahtumaillat ovat kaikkien mielestä onnistuneita, jolloin voisimme saada tämäntyyppisille tapahtumille jatkoakin, Varho kuvailee.

Hovin ruokaosaamista ei valjasteta tapahtumailtoihin käyttöön, mutta Varho kertoo, että teatterilipun ostajille on luvassa oma tarjous: Kuumia aaltoja -lipun ostajat saavat alennuksen ruokaillessaan Kapteeninhuoneella.

Brummin ja Juhlahovin yhteistyönä Olavi Uusivirta la 21.9. ja teatteriyhdistys Faken Kuumia aaltoja -musiikkikomedia ensi-illassa 22.10.