Kaapo Kähkönen hehkuu Lukon toppien ja floppien ykkösnimenä - katso Raumalaisen listaus ja äänestä itse

Kaapo Kähkönen on ollut Lukon alkukauden tärkein yksittäinen pelaaja. Kuva: Esa Urhonen

Rauman Lukko vetäytyi jääkiekkoliigaan maaottelutauolle mukavasti sarjan neljänneltä sijalta. 39 pisteen potti 21 ottelussa on kokonaisuudessaan hyvän ja kiitettävän välimaastoon menevä suoritus.

Raumalainen listasi Lukon pelaajiston alkusyksyn topit ja flopit.

TOPIT

1. Kaapo Kähkönen

Maalivahti voisi kulkea Rauman kaduilla päivästä toiseen päässään urakkamiehen vilkkuvalokypärä, jonka Lukon joukkue jakaa yhdelle pelaajalle voittopelien jälkeen.

Kähkönen on liigan ainoa kaikki joukkueensa ottelut aloittanut maalivahti.

Kähkönen on torjunut joukkueelleen eniten voittoja, kymmenen varsinaisella peliajalla, kaksi jatkoajalla ja kaksi voittolaukauksilla. Kähkösen päästettyjen maalien keskiarvo (1,72) on liigavahdeista toiseksi paras ja torjuntaprosentti kolmanneksi paras (93,31).

Vasta 21-vuotias veskari on tärkein yksittäinen pelaaja Lukon joukkueessa.

2. Janne Keränen

Pekka Virta tiesi mitä teki, kun toi Keräsen ja Arttu Ilomäen KalPasta mukanaan takaisin Lukkoon.

Ilomäki on Lukon selvästi kiekollisesti paras keskushyökkääjä, mutta vielä parempi on ollut Keränen.

Hän on liigan maalipörssin kakkonen 11 osumallaan. Luistin kulkee vähintäänkin viime visitiin malliin, mutta otteisiin on tullut lisää ratkaisuhalua ja röyhkeyttä.

Lukon syksyn selvästi paras maalintekijä ja tehokkain hyökkääjä 15 tehopisteellä.

3. Jere Friberg

Lukon onnistuneesta syksystä kertoo, että listan kolmossijalle olisi tunkua.

Kunnian olisi voinut antaa esimerkillisesti pelaavalle kapteenille Janne Niskalalle (3+9=12, +1), kuusi maalia kolmosketjusta iskeneelle Eetu Koivistoiselle, liigan tehotilaston kärkisijoilla keikkuvalle Rony Ahoselle (+12) tai vaikka isännän elkein Lukon maalinedustaa varjeleville Jyri Marttiselle, Simo-Pekka Riikolalle tai Johan Motinille.

Ennakko-odotuksiin nähden ehkä eniten yläkanttiin on kuitenkin onnistunut laitilalaislähtöinen Friberg.

22-vuotias sentteri hyppäsi vasta viime kaudella Mestiksestä liigajäille, mutta johtaa Lukon pirteää nelosketjua ja on tehnyt jo piste-ennätyksensä (3+4=7, +3).

”Maalivahti voisi kulkea Rauman kaduilla päivästä toiseen päässään urakkamiehen vilkkuvalokypärä.”

FLOPIT

1. Damien Fleury

31-vuotias Ranskan maajoukkuelaituri liittyi Lukon mukaan vasta syyskuun alussa ja lähti jo lokakuun lopussa.

19 ottelun pistesaldo 2+4=6 ja rakoilemaan alkanut asenne eivät lopulta riittäneet valmennusjohdolle.

Jatkoi matkaansa Saksaan Schwenninger Wild Wingsiin ja avasi maalitilinsä heti ensimmäisessä ottelussa.

2. Joakim Hillding

Vaikeaa oli Hilldingillä ennen Raumalle tuloa ja vaikeaa on edelleen. 29-vuotias ruotsalaissentteri on seilannut ketjusta toiseen ja tuntuu etsivän sekä omaa peliään että yhteistä säveltä muiden kanssa.

Kolmesta voittomaalista huolimatta saldo 4+3=7, -1 on nihkeä tuloksentekoon kaavailulle ulkomaalaisvahvistukselle, joka on osoittautunut myös aavistuksen araksi.

Pekka Virta on halunnut antaa ”Jockelle” aikaa, koska näkee hyökkääjän kovan yrityksen. Ehkä ruotsalainen piristyisi laidalla, jos ja kun Lukko löytää sentteriosastolleen vahvistusta.

3. Atte Mäkinen

Ei voi Mäkistä yrityksen tai asenteen puutteesta syyttää, mutta omissa on kolissut liian usein puolustajan ollessa jäällä.

Ei siitäkään tietysti yksinään Mäkistä voi osoittaa, mutta joukkueen selvästi heikon teholukema -8 kertoo haparoinnista oikeansuuntaista viestiä.

Puolustajista ehkä eniten vaikeuksissa Virran kiekollisen pelitavan kanssa, joutuu usein kiireessä kiskaisemaan kiekon hätäisesti milloin minnekin.

Ei pitäisi olla toivoton tapaus, sillä vyöllä on 22 vuoden iässä jo nuorten MM-pronssi sekä SM-kulta ja -hopea. Aineksia jämäkäksi peruspuolustajaksi, mutta puhkeaako koskaan kukkaan Lukossa.

EDIT: Juttua muokattu 8.11. kello 16.20. Korjattu että Kähkönen pelannut ainoana 21 ottelussa.