Kahvila Prassen muutti toisesta keskustan kivitalosta toiseen: Tolwaseen

Asiakaspaikkojen määrä yli tuplaantui, tuotevalikoima laajeni ja henkilökunnan määräkin kasvoi.

Prassenin yrittäjä Johanna Uusitalo on itse suunnitellut uuden kahvilansa sisustuksen, johon sopisi hyvin vielä vaikka vanhoja valokuvia Helsingin Osakepankin ajoilta. - Minuun voi ottaa yhteyttä, jos jollakulla saatuisi niitä olemaan, Uusitalo huomauttaa. Muuton myötä Prassenille palkattiin lisää henkilökuntaakin. Yksi kahvilatyöntekijöistä on Sonja Salokivi. Kuvat: Juha Sinisalo

Konditoria Prassenilla on ollut oma kahvila vuodesta 2015 lähtien. Viimeksi Prassenin valmistamia herkkuja on nautittu vanhan elokuvateatteri Formian talossa Posellinkadun varrella, mutta nyt Cafe Prassen löytyy toisesta jykevästä keskustan kivitalosta, Tolwasesta.

Vappuaattona Cafe Prassen avasi ovensa Kuninkaankatu 16:ssa sijaitsevassa talossa, jonka Helsingin Osakepankki rakennutti vuonna 1941 pankki- ja liikerakennukseksi.

Pankin lisäksi talossa on toiminut ainakin herkkukauppa, musiikkiliike, kauneusalan yritys sekä kampaamo.

Prassenin muutto liikehuoneistoon osoittaa, että arkkitehti Frans Nybergin suunnittelema talo sopii hyvin myös kahvilan miljööksi.

Kahvila-konditorian yrittäjä Johanna Uusitalo suunnitteli itse kahvilansa sisustuksen, jossa on ripaus teollisuushenkeä ja Vanhaan Raumaan sopivaa rustiikkia.

Prassenin uusissa kahvilatiloissa on yli tuplasti enemmän asiakaspaikkoja kuin entisissä tiloissa.

– Etsin ideoita netistä ja näytin niistä kuvia työmiehille, jotka sitten toteuttivat ne. Yksi, mitä halusin, oli seinä, josta pilkistää esiin punaista vanhaa tiiltä. Tilasin sitä varten jo tiiliäkin, mutta sitten ilmeni, että seinäthän olivatkin alkuperältään punaista tiiltä. Niinpä palautin tilaamani tiilet takaisin, Uusitalo nauraa.

Uusissa kahvilatiloissa on edelliseen verrattuna yli tuplasti enemmän asiakaspaikkoja. Prassenin edessä on 12 asiakkaalle rajattu terassialue, jossa voi seurata Kuninkaankadun vilinää.

Kahvilan takapihallekin on Uusitalon mukaan suunnitteilla terassi. Lapsille kahvilasta löytyy oma leikkinurkkaus.

Cafe Prassenista saa leipomo-konditorian omien suolaisten ja makeiden leivonnaisten lisäksi lounastyyppistä ruokaa: suolaisia täytettyjä vohveleita, uuniperunoita sekä salaattia.

Keittiö on avoinna lounasajasta iltaseitsemään asti. Kello 8 avautuvassa ja 20:een palvelevassa kahvilassa on alkoholinmyyntioikeudet.

– Voimme myydä mietoja alkoholijuomia myös ulos ja olemmekin jo suunnitelleet kesäksi erilaisia tuotepaketteja, jotka voi napata mukaan tai viedä tuliaisiksi.

Prassenilla tehdään jatkuvasti tuotekehitystä. Finaali-leivos on vahvasti ajan hermolla.

Makeat ja suolaiset vohvelit sekä itsetehty italaialainen gelato on erikoisuus, jolla Prassen haluaa Uusitalon mukaan erottautua muista raumalaiskahviloista.

– Teemme esimerkiksi eri makuista gelatoa omalla koneellamme aina sitä mukaa, kun sitä menee. Näin varmistamme, että tuote on aina tuoretta. Nytkin meillä on valittavana kuutta eri makua.

Alkavasta kesäsesongista Uusitalo odottaa hyvää. Sitä ennakoi jo viime kesä, josta muodostui lopulta hyvinkin vilkas.

– Meillä on vappuaaton avauksesta lähtien käynyt tosi mukavasti porukkaa. Uskon, että kesästä tulee jopa edellistä kiireisempi.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut