Kaikkien Dominon asiakkaiden lämpö mitataan ennen syksyn keikoille pääsyä

Lämpömittauksen ja käsidesipisteen kautta bailaamaan. Antti Laine kertoo, että tarkkailtava lämpötilaraja asiakkailla on 37,5 astetta. Kuva: Juha Sinisalo

Yökerho Dominon keikkasyksy pyörähtää käyntiin tulevana lauantaina, kun Raumalle saapuu esiintymään vastikään Ceissi-debyyttialbuminsa julkaissut Cledos. Musiikinystävien tie käy Dominon kynnyksen yli ainoastaan lämpömittauksen ja käsien desinfiointipisteen kautta.

– Jokaisen asiakkaan lämpötila tullaan mittaamaan sisäänkäynnin yhteydessä. Päädyimme tähän lähinnä sen takia, että haluamme näyttää keikalle saapuville toimivamme vastuullisesti, Antti Laine kuvailee.

– Mikään taho ei tällä hetkellä vaadi asiakkaiden lämpömittausta, mutta me haluamme sen tehdä, hän jatkaa.

Tavallisissa olosuhteissa Dominon keikoille voitaisiin ottaa noin 750 juhlijaa, mutta kävijämäärä on rajattu poikkeusoloissa 350:een.

– Kun heinäkuussa avasimme sulkujen jälkeen, väkeä olisi tullut ovista ja ikkunoista. Sosiaalista elämää ja kavereiden näkemistä oli selvästi kaivattu, Laine kuvailee.

– Elokuu jatkui samanlaisena, mutta nyt uutisoinnit isoista joukkoaltistumisista ovat saaneet väkeä hieman varpailleen, hän jatkaa.

Ravintola-alaa ja etenkin yöelämää on Laineen mukaan helppo osoittaa sormella.

– Toimimme alalla, joka ei ole niin sanotusti ihmisille välttämätön. Mediassa puhutaan myös paljon joukkoaltistumisista – ne ovat vielä eri asia kuin sairastuminen.

– Ravintolamaailman lisäksi tapauksia on havaittu myös kouluissa ja urheiluseuroissa, joten välillä uutisointi antaa ehkä väärääkin kuvaa.

Yökerholle onkin erityisen tärkeää näyttää toimivansa vastuullisena: tästä yhtenä osoituksena juuri asiakkaiden lämmön mittaus.

– Raumalla on onneksi taas ollut pidempi jakso ilman uusia havaittuja tapauksia, Laine sanoo.

Dominon pääasiallista kävijäkuntaa ovat nuoret, 20–30-vuotiaat aikuiset.

– Meillä on kevään ja kesän sulun jälkeen käynyt tasan kaksi ihmistä tiedustelemassa, miten yökerhossa on otettu korona huomioon. Ennemmin asiakkaat yrittävät tilata tiskiltä Corona-olutta, jota meillä ei edes ole myynnissä, Laine naurahtaa, mutta vakavoituu sitten:

– Nykynuoret ovat todella valveutunutta porukkaa ja he saavat infoa niin nopeasti joka paikasta, hän kuvailee.

Tällä hetkellä ravintolakentällä reagoidaan vallitsevaan tilanteeseen todella herkästi ja nopeisiin liikkeisiin on varauduttu.

– Artisteilla ei juurikaan keikkoja tällä hetkellä ole, joten esiintyjiä saadaan tarvittaessa lukittua nopealla aikataululla, Laine kertoo.

Samaan aikaan ollaan varpaillaan sen suhteen, tuleeko esimerkiksi uusia kokoontumisrajoituksia tai muutoksia ravintoloiden aukioloihin.

Dominossa tulossa: 26.9. Cledos, 3.10. Costee ja 17.10. William.