Kalevalainen jäsenkorjaaja hoitaa koko kehoa

Jenni Böök avaa 2.9. hoitohuoneensa, joka sijaitsee elokuvateatteri Iso-Hannun piharakennuksessa. Kuva: Elina Helkelä

Ylöjärveläislähtöinen Jenni Böök kärsi jo parikymppisenä ajoittaisista kovista selkäkivuista. Julkisen puolen terveydenhuollolla ei ollut kuitenkaan antaa hänelle muuta ratkaisua ongelmaan kuin särkylääkkeet.

Niistä ei ollut sanottavammin apua, ja kun hänelle vielä puhkesi pehmytkudosreuma, hän päätti kääntyä vaihtoehtoisten hoitojen puoleen.

– Menin kalevalaisen jäsenkorjaajan vastaanotolle ja sain kuin sainkin helpotusta vaivoihini, Böök kertaa.

Kului kymmenkunta vuotta, ja Böök sai lapsen, jota kannellessaan hänen selkäänsä ”pamahti jumi”. Hän etsi netistä tietoa vaihtoehtoisista hoidoista ja päätyi Kansanlääkintäseuran sivulle.

– Löysin sieltä paitsi hoitajan, myös tietoa alan koulutustarjonnasta. Kalevalainen jäsenkorjaus tuntui hoitomuotona niin kiinnostavalta, että päätin hakeutua koulutukseen. Täytyy sanoa, että jo muutaman opintokerran jälkeen aihe vei mennessään, Böök hymyilee.

Jenni Böök on tehnyt kalevalaista jäsenkorjausta täysipäiväisesti nyt jo viisi vuotta, minkä lisäksi hän toimii alan kouluttajana.

Syyskuun 2. päivä hän avaa oman hoitolansa Raumalle elokuvateatteri Iso-Hannun piharakennukseen.

Böökin mukaan kalevalainen jäsenkorjaus on ennen kaikkea kokonaisvaltaista hoitoa, jossa keho käydään läpi varpaista päälakeen.

– Tärkeintä on kehon tasapainottaminen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Käsin, ilman apuvälineitä tehtävässä hoidossa avataan aineenvaihdunnan tukoksia, käsitellään lihaskalvoja, parannetaan verenkiertoa ja korjataan mahdollisissa virheasennoissa olevat nivelet, jolloin myös asiakkaan ryhti paranee.

Ennen käsittelyn aloittamista Böök kartoittaa asiakkaan hoidontarpeen tunnustelemalla tämän kehoa.

– En koskaan anna puhelimitse hoitoarvioita, sillä minun pitää tavata asiakas kasvotusten. Se, minkälaista käsittelyä kukin kaipaa, on hyvin yksilöllinen asia.

Böökin mukaan kalevalainen jäsenkorjaus sopii kaikille, vauvasta vaariin. Nuorin hänen asiakkaistaan on ollut 7 viikon ikäinen itkuinen vauva, jonka alarangasta Böök löysi hermopinteen.

– Kärttyisyys lähti, kun hermopinteen aiheuttama ummetus helpotti. Vanhimmat asiakkaani ovat olleet yli 90-vuotiaita, jotka kertovat nuortuneensa käsittelyssä ainakin 20 vuotta.

Ainoastaan aktiivivaiheen syöpää sairastavat eivät voi käydä jäsenkorjaushoidossa, vaan heidän pitää odottaa oman lääkärinsä lupaa.

Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa käydään keskimäärin 3–5 kertaa, noin kahden viikon välein. Hoitokerta kestää noin puolitoista tuntia, tosin jokaiselle asiakkaalle varataan 2 tuntia.

Jenni Böök muistuttaa, että Kalevalainen jäsenkorjaus on EU-nimisuojattu, tieteellisesti tutkittu hoitomuoto. Kalevalaista jäsenkorjausta saavat suorittaa ainoastaan Kansanlääkintäseuran kouluttamat kalevalaiset jäsenkorjaajat, joita on Suomessa noin 650.

Lisätietoja:kansanlaakintaseura.fi