Karjurockissa historiallisen suuri leirintäalue: "Lipunmyynti on nyt älyttömän kovassa vauhdissa!"

Karjurock on kasvanut vuosi vuodelta. Tänäkin vuonna liikuttaneen 15000 kävijän paremmalla puolella.

Ihka ensimmäinen Karjurock järjestettiin yksipäiväisenä vuonna 2007. Tuolloin esiintyjinä nähtiin bilebändi Dinturist, Kike Elomaa ja Irwin Goodmania 2000-luvun malliin soittanut Karjalankannas sekä DJ-Jarcco. Festivaalin kävijämääräksi laskettiin noin 600–800 henkilöä.

Vuodet ovat vierineet ja tänä vuonna kolmipäiväinen festivaali porskuttaa ennätysvauhdissa sujuneen lipunmyynnin myötä kohti taas uutta kävijäennätystä. Viime vuonna Uudessakaupungissa Nopperlassa juhli jo kaikkiaan 15 000 henkeä.

– Maailma on nyt täysin erilainen kuin 13 vuotta sitten. Karjurock on aivan uniikki maalaisfestari toimivan maatilan miljöössä ja olemme siitä ylpeitä, tiedottaja Marko Savolainen kehuu.

Kaikkien aikojen suurimmasta Karjurockista viestii myös leirintäalueen laajentuminen.

– Myimme leirintäalueen ensimmäistä kertaa loppuun jo toukokuun alussa. Näin ollen leirintää piti laajentaa ja tulossa onkin nyt historiallisen paljon leiriytyjiä, Savolainen sanoo.

Poikkeuksellinen festivaali on myös artistien mieleen.

– Monelle artistille on nykyään kunnia-asia päästä esiintymään Karjurockiin. Esimerkiksi Eput ovat muistelleen, miten viime vierailullaan tsiigailivat auringonlaskua yhdessä Remun kanssa. Roope Salminen puolestaan on kehunut Karjurockin aiempaa keikkaansa yhdeksi ikimuistettavimmista. Tuolloin he tekivät ensimmäisiä kertoja yhdessä yleisön kanssa freestyle-räppiä, Savolainen kertaa.

Festivaalin isoin artistikiinnitys on tällä kertaa listojen kärkipaikoilla uuden levyn myötä viihtyvä JVG.

– Karjurockin tavaramerkki on genrerajojen rikkominen. Toiset tapahtumajärjestäjät voivat pitää meitä hieman hulluinakin, kun saman illan aikana lavalle nousee esimerkiksi Meiju Suvas ja Stam1na tai JVG ja Beast in black.

Festivaalin aloittaa torstainen perhepäivä, jonka artistikiinnityksiin on kysytty vinkkejä järjestäjien omalta jälkikasvulta.

– En ollut aikaisemmin edes kuullut Einosta ja Aapelista, mutta heidän kiinnittäminen on ollut suoranainen napakymppi! He vetävät meillä historian toisen keikkansa ja ensimmäisen festivaaliesiintymisensä ikinä, Savolainen hehkuttaa.

– Raumalaisväriä päivään tuo taikomaan saapuva Lauri Nordberg. Ja torstai-illan päättää aikuisten makuun sopiva, Jenkeissäkin keikkaileva Steve 'n' Seagulls.

Miljöön ja esiintyjien lisäksi Karjurockissa esiin nousee paikallinen ruoka.

– Ruoka on meille ihan ykkösjuttu! Nopperlan tilalta festareille saadaan muun muassa kesäkurpitsaa, vadelmaa, mansikkaa, hernettä, tilliä sekä huikeaa ylämaankarjan lihaa. Lisäksi lähialueen tuottajilta tulee possua ja paljon eri kasviksia, Savolainen kertaa.

Karjurock, Nopperlantie 1, Uusikaupunki, 18.–20. heinäkuuta.